Autor Política
27 Novembre 2019 a 18:00

Suspeses cautelarment les delegacions del Govern a l’Argentina, Mèxic i Tunísia

Per decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Conseller Alfred Bosch rdp suspensió Delegacions // Foto: Conselleria Acció Exterior

Conseller Alfred Bosch rdp suspensió Delegacions // Foto: Conselleria Acció Exterior

“Aquest és un dels pitjors atacs que s’han produït contra el Govern de Catalunya des de l’aplicació de l’article 155”, ha assegurat Bosch, que ha afegit que “es tracta d’un atac contra la llibertat d’expressió i la llibertat d’acció d’un govern democràticament constituït” segons el conseller Alfred Bosch

Davant d’aquesta suspensió, que Bosch considera “inacceptable”, el Govern de Catalunya estudiarà jurídicament el cas i es defensarà. Entre els motius per presentar al·legacions, el conseller d’Acció Exterior alerta que la decisió jurídica “prejutja intencions amb la creació de tres delegacions emparades pel marc competencial vigent i que gairebé no han començat a treballar”, tenint en compte la seva recent aprovació.

El Govern va aprovar els decrets de creació de les delegacions a l’Argentina, Mèxic i Tunísia a finals de juny i va nomenar-ne els delegats a principis d’octubre. Es tracta de David PoudevidaLleïr Daban i Ahmed Benallal respectivament. Amb aquestes noves delegacions, la Generalitat va ampliar fins a 15 el nombre de delegats i delegades del Govern a l’exterior, i les delegacions van passar a donar cobertura a un total de 39 països. En aquest sentit, el conseller Bosch insisteix que “la internacionalització de Catalunya és imprescindible en un món global” i que l’acció exterior catalana no és només “legítima“, sinó també “necessària”.

Switch to mobile version