Autor Economia
6 Octubre 2019 a 15:00

Cecot no avala la vaga general de l’11-O

Tot i compartir algunes de les reivindicacions

Seu de la patronal Cecot// Foto:Sergi Colomer

Seu de la patronal Cecot // Foto: Sergi Colomer

Davant la convocatòria de vaga general el pròxim 11 d’octubre, convocada per la Intersindical-CSC i, sense entrar a valorar les reivindicacions que la motiven, des de la Cecot es creu que aspectes com l’actual marc laboral, la cronificació de l’atur femení o el baix resultat de les polítiques d’igualtat de gènere impulsades fins el moment, suposen una rèmora i un desaprofitament de talent que no ens podem permetre com a societat.  La Cecot comparteix i assumeix amb els sindicats aquest rebuig, que entén que ha de ser un rebuig de tota la societat, a la desigualtat i discriminació que pateixen les dones i el rebuig a la violència masclista.

La Cecot també entén que cal un nou marc laboral, adaptat a la realitat dels nous models econòmics que s’estan desenvolupant en els darrers anys fruit de la internacionalització, la robotització o la transformació digital; així com entén que cal donar solució efectiva a temes com les cotitzacions i les pensions i millorar el sistema de rendes garantides i prestacions.

Tanmateix, la patronal no creu que una vaga general sigui un instrument òptim i efectiu per aportar solucions reals, i després de l’11 d’octubre caldrà continuar treballant conjuntament amb tots els altres agents socials per aportar propostes fruit del diàleg social.

És per aquest motiu que Cecot no s’ha adherit a cap vaga general, que és l’àmbit on es dirimeixen els conflictes laborals. Com a organització empresarial que es, entenen que tot i la gravetat de la situació política que s’està vivint i més enllà dels posicionaments personals de cadascú, reiteren que la convocatòria d’una vaga general no és la resposta adequada per canalitzar el malestar d’una part important de la societat catalana.

D’altra banda, la Cecot entén que, tot i la situació política complexa que està vivint la societat catalana en els darrers anys i més enllà dels criteris personals de cada empresari i empresària, com a organització empresarial considera que convocar una vaga general tampoc és la resposta adequada per canalitzar el malestar.

Les vagues generals són instruments pensats per resoldre conflictes laborals i creuen que no és convenient traslladar la conflictivitat política al si de les empreses i generar un impacte econòmic que perjudica tant les empreses, com els treballadors catalans.

Des de la Cecot , diuen que continuaran amatents a totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l’activitat empresarial perquè aquesta és la raó de ser com a confederació empresarial que son. I, diuen ” vetllarem, com ho hem estat fent al llarg de la nostra història, perquè les conseqüències d’aquestes decisions no afectin negativament al desenvolupament del teixit empresarial català sinó què l’ajudin a créixer i facilitin que les empreses continuïn generant riquesa als territoris on realitzen la seva activitat. Amb un teixit empresarial fort es pot garantir els nivells de benestar que requereix la societat on aquest teixit genera activitat”.

Switch to mobile version