Autor Articles i estudis
7 Setembre 2019 a 12:00

Veritats i mentides sobre la neteja facial

Neteja facial //Foto: Icons8 Team amic

Neteja facial //Foto: Icons8 Team amic

No ens cansem de dir-te lo important que és la neteja facial dins de la teva rutina beauty. És igual si ets dona o home, si t’has maquillat o no. Has de netejar el teu rostre tant de dia com de nit perquè pugui lluir la seva millor versió i absorbeixi correctament la resta de tractaments que vagis a aplicar-li.

Encara que a ningú li agrada que li diguin el que ha de fer, creu-me, aquesta “tasca” et resultarà d’allò més plaent quan adquireixis l’hàbit. O diràs que no et senta bé una dutxa de bon matí? O llevar-te la roba després de tot el dia? El mateix succeeix amb el maquillatge i la pol·lució. Així que, res d’excuses! I menys encara amb les novetats que et presentarem en aquest article.

Però abans, estàs segura que ja ho saps tot sobre aquest tema? Carme Chorto, assessora científica d’Eucerin, ens ajuda a desmuntar alguns mites que s’han generat al llarg dels anys al voltant de la neteja facial.

No és veritat que…

…es pot usar qualsevol sabó, fins i tot el de les mans. “La cara és una de les zones més sensibles del cos perquè és una part exposada a agents externs durant tot l’any, per la qual cosa necessita unes cures especials, així com una higiene específica, efectiva però que no alteri l’equilibri de la pell.”

…les pells grasses han d’usar netejadors amb molt d’alcohol. “L’alcohol només ajudarà a ressecar més la pell, que respondrà segregant més grassa per a equilibrar-la. A més, els rentats agressius modifiquen la barrera cutània i la microbiota, promovent la inflamació, per la qual cosa s’han de triar netejadors efectius però que no ressequin la pell en excés.”

…sempre és millor utilitzar raspalls de neteja per a millorar l’estat de la pell. “La neteja tradicional pot ser adequada i vàlida en moltes situacions, igual que l’ús de raspalls. No obstant això, existeixen tipus de pell en els quals aquests raspalls poden estar contraindicats. No s’han d’usar en acne moderada o severa, ja que pot empitjorar la inflamació. Tampoc en pells sensibles amb tendència a dermatitis atòpica o psoriasis, ni en persones que presenten rosàcia.”

…no fa falta netejar la pell si no t’has maquillat (aquesta te l’hem xivat abans!). “La pell de la cara gairebé sempre està exposada a l’exterior, independentment de l’estació de l’any. Per això, al llarg del dia, sobre la pell del rostre es va acumulant brutícia que tapa els porus i pot ser un mitjà que faciliti el desenvolupament d’una gran quantitat de microorganismes que obstaculitzen el normal funcionament de la fisiologia cutània.”

…cal fregar fort amb la tovallola per a eliminar les restes. “És important no fregar la cara, especialment en casos d’acne, ja que pot irritar més la pell. A més, cal tenir especial cura amb els ulls, perquè la pell de les parpelles és la més fina i sensible del cos. Quant a l’assecat, els experts aconsellen que ha de realitzar-se de forma delicada, acariciant el rostre, sense fregar i sempre amb una tovallola neta, lliure de bacteris.”


En canvi, és cert que…

…fent moviments específics s’eliminen millor les impureses. «Diàriament, tant al matí com a la nit, necessitem un bon netejador facial que l’aplicarem mitjançant moviments circulars, estenent-lo sobre el rostre. En acabar, rentarem amb aigua temperada abundant. Una vegada rentada, podem realitzar una última passada amb aigua freda per a ajudar a tancar els porus.»

…cada tipus de pell necessita un producte específic. «Els productes destinats a la neteja del rostre han de ser afins amb la fisiologia de la pell a tractar. Han de tenir el mateix PH que la pell, és a dir, 5.5, no produir efectes irritants ni sensibilitzats i posseir una capacitat d’higiene que respecti al màxim els lípids cutanis. Si la nostra epidermis és molt grassa, el PH pot ser menor, i s’aconsella emprar un netejador específic en cas de sofrir acne o tenir la pell sensible.»

…les tovalloletes desmaquillants et poden treure d’una dificultat. «Gràcies als suaus tensioactius que contenen, als principis actius hidratants i als excipients grassos inclosos en la seva formulació, permeten l’eliminació de l’excés de greix, impureses i restes de maquillatge, sense alterar la pel·lícula hidro-lipídica cutània. No obstant això, poden contenir alcohol i contribuir a ressecar la pell. Hem de mirar bé la composició, abans de triar el producte. No obstant això, les tovalloletes desmaquillants mai realitzaran una higiene tan completa i equilibrada com els netejadors convencionals.»

…l’aigua micel·lar és un bon complement al netejador. “Aquestes locions es poden usar per a realitzar la higiene diària per la seva capacitat de netejar de forma suau i delicada. No obstant això, si necessitem una higiene més profunda i intensa, són el complement ideal per a acabar la neteja amb un toc de frescor.”

Per: bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version