Autor La recepta
16 Setembre 2019 a 12:00

La poma, una fruita rica en fibra

Poma// Foto: IRTA

Poma// Foto: IRTA

Es tracta d’una fruita molt rica en hidrats de carboni que suposen més del 12% de la seva composició. També conté petites quantitats de vitamines i de minerals, especialment de potassi. Una de les qualitats de la poma és que contribueix a regular el trànsit intestinal, gràcies a l’aportació de la fibra que, a la vegada té la funció de netejar l’aparell digestiu. La fibra, però, no pot ser utilitzada com a font d’energia, tot i que té un efecte saciant, per la qual cosa el seu consum també està inclòs en les dietes de control de pes. Altres nutrients de la poma tenen propietats astringents i antiinflamatòries, per la qual cosa és recomanable el seu consum en estats de convalescència. Per totes aquestes qualitats la poma és una fruita indicada per a totes les franges d’edat, des dels més petits, en purè, passant pels infants, joves, adults i persones d’edat avançada. Una poma aporta unes 50 calories, 22 grams d’hidrats de carboni, uns 5 grams de fibra i uns 16 de sucres.

Per Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version