Autor Ensenyament
11 Agost 2019 a 15:00

Programa Jove, Forma’t i Ocupa’t

Forma part del projecte de garantia juvenil SINGULARS

Eulalia Martinez Fundacio Cecot Formació//Foto: Cecot

Eulalia Martinez Fundacio Cecot Formació//Foto: Cecot

Cecot Formació va organitzar un acte de commemoració i de fi de les accions formatives de la tercera edició del Projecte Singulars on van participar més de 50 joves. L’acte, celebrat a l’Aula Magna de la seu de la Cecot, va reunir els professionals de Cecot Formació, l’equip de docents de cada especialitat així com tot l’alumnat i els seus respectius familiars i amics per fer el lliurament dels certificats d’aprofitament de les diferents formacions realitzades en els darrers mesos. Uns certificats provisionals que tindran validesa fins que el Servei d’Ocupació de Catalunya faci entrega dels oficials.

Durant aquest 2019, dins el marc del projecte s’han orientat i format a 60 joves en tres especialitats diferents: Manteniment Industrial, Dependent/a de comerç i Serveis Bàsics d’Hostaleria i al voltant de 50 joves han obtingut el certificat d’aprofitament del curs. Actualment, ja han finalitzat les accions formatives teòric-pràctiques, tanmateix els joves continuaran rebent formació i assistint a tutories i accions d’enfortiment i orientació per tal d’arribar a l’objectiu que cadascun d’ells s’havia previst en el moment de la incorporació en el projecte.

“En relació a l’execució global del projecte, ens situem ara a la tercera etapa”, afirma Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació & Desenvolupament, “aquesta etapa, que és la darrera, consisteix en l’acompanyament i tutorització del jove o la jove cap a la seva incorporació al món laboral, fent un seguiment continuat”.

És la tercera edició que Cecot Formació impulsa el Jove, Forma’t i Ocupa’t i la valoració que realitza l’equip tècnic és molt positiva en quant al fet que un percentatge d’aquests joves decideixen reprendre la seva formació, retornant al sistema educatiu. El programa es desenvolupa entorn a 3 etapes que conformen un itinerari individualitzat per a cadascun dels participants. La primera etapa és la d’acollida, orientació i disseny del full de ruta de l’itinerari personal: amb l’objectiu d’establir a través d’entrevistes individuals, un pla de treball definit. La segona etapa consisteix en l’execució de la formació professionalitzadora i del full de ruta (es desenvoluparan accions tant d’orientació i tutorització com de formació). I per últim, la tercera etapa és d’acompanyament a la inserció, en aquesta darrera etapa, s’acompanya i es tutoritza al jove cap a la seva incorporació al món laboral, fent un seguiment continuat.

El programa SINGULARS neix l’any 2016 com a iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la iniciativa d’ocupació juvenil, amb el finançament del Fons Social Europeu. L’objectiu principal d’aquest programa, consisteix  en oferir als joves inscrits al registre de la Garantia Juvenil unes metodologies o uns models d’intervenció que afavorissin l’entrada o reincorporació de les persones joves aturades al món laboral o el seu retorn educatiu.

Switch to mobile version