Autor La recepta
15 Agost 2019 a 12:00

El bacallà, ric en Omega 3 i en minerals

Bacalla // Imatge Gastroteca

Bacalla // Imatge Gastroteca

Amb un baix contingut en greixos -menys del 3%-, i ric en àcids grassos Omega 3, el bacallà és un peix blanc molt saludable. A més a més, és ric en proteïnes d’alt valor biològic. Es considera que és més nutritiu que la carn bovina, que altres peixos i que el pollastre. També conté vitamines, especialment del grup A i minerals, fonamentalment magnesi, potassi i fòsfor, tot i que de ferro no en conté gaire. Pel que fa al potassi, aquest mineral afavoreix el sistema nerviós i contribueix en el bon estat dels músculs. En relació amb el fòsfor, es tracta d’un mineral necessari per al bon funcionament del cervell i que hi és present als ossos i a les dents.

Es tracta, també, d’un aliment que conté substàncies antioxidants, per la qual cosa el seu consum és molt recomanable en totes les èpoques i edats. Quant a calories, per 100 grams, el bacallà estaria a l’entorn de les 75. Per tant, es tractaria d’un aliment molt aconsellable de menjar en tot tipus de dietes i en la nostra alimentació en general.

Una altra de les qualitats del bacallà és el contingut en gelatina, substància que atorga el peculiar tast melós d’aquest peix i que, a la vegada, ajuda a la formació del cartílag dels ossos. Per totes aquestes qualitats, el bacallà esdevé un aliment molt saludable, que admet múltiples preparacions i que podem trobar en els nostres mercats tant en fresc, com congelat o salat. Pel que fa al contingut en sodi, el bacallà salat, com és lògic, n’aporta més i, per tant, el seu consum s’ha de tenir en compte en casos d’hipertensió arterial o de persones que vulguin seguir una dieta baixa en sal.

Per: El tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version