Autor La recepta
29 Juliol 2019 a 12:00

La soja, una lleguminosa cada cop més present

soja // Foto: amic

soja // Foto: amic

Els orígens de la soja els trobem al sud-est asiàtic. Hi ha restes documentades de l’existència d’aquesta lleguminosa des de fa més de 5000 anys. La soja als nostres mercats és cada cop més present en forma de germinats, begudes de soja i com a component de sucs i de iogurts.

La beguda de soja no conté lactosa i, per tant, pot ser una bona alternativa per a aquelles persones que tenen intolerància a aquest component. Aquesta beguda també destaca per l’alt contingut en proteïnes, vitamines del grup B12, a la vegada que aporta menys quantitat en sodi i menys calories.
Com a derivats de la soja, també trobem d’altres productes coneguts, com la farina, l’oli, la lecitina o el tofu.

Aturant-nos en la lecitina de soja, el consum d’aquest producte, que es pot trobar en herboristeries, pot ajudar a abaixar els índex de colesterol, a la vegada que accelera el metabolisme dels greixos.
D’entre els components de la soja destaquen les proteïnes d’alta qualitat, amb un índex comparable al de les carns vermelles, fet pels qual persones que segueixen una dieta vegana (només a base de vegetals) tenen en la soja la seva principal font de proteïnes.

També cal mencionar l’aportació de fibra, que contribueix a regular el trànsit intestinal i a reduir els nivells de colesterol. La soja és també rica en greixos beneficiosos per a la salut, amb característiques similars a la que ens aporta el peix blau. Els minerals i les vitamines són d’una qualitat comparable a la resta de llegums conegudes. En destaca el calci, el ferro, el magnesi, el potassi i el fòsfor.

Switch to mobile version