Autor La recepta
23 Juliol 2019 a 12:00

La móra, un fruit silvestre antioxidant i vitamínic

móra//Foto: amic

móra//Foto: amic

La móra és un fruit que es pot trobar durant tot l’any als nostres mercats, però que de manera silvestre i natural té el seu punt de maduració a l’estiu.
Amb un gust lleugerament àcid que modera la dolçor , les móres destaquen per la seva qualitat antioxidant. Concretament, són riques en polifenols, que tenen una funció immunitària en el nostre organisme.
També tenen qualitats antioxidants les diverses vitamines que conté aquesta fruita. D’entre les més presents, la vitamina A, C, E, K i l’àcid fòlic. Recordem que la vitamina A està relacionada amb la salut del ulls. La vitamina C és un poderós antioxidant, que reforça el nostre sistema immunitari. La vitamina E, també antioxidant, intervé en el combat dels radicals lliures; mentre que la vitamina K ajuda en la bona assimilació del calci i en la coagulació de la sang.
La fibra és un altre dels components interessants de la móra, una substància important que ajuda en la digestió, el trànsit intestinal i, tot que no aporta nutrients, pot tenir un paper coadjuvant en la regulació de l’índex de colesterol. Es calcula que l’aportació de fibra estaria al voltant dels 7 grams per ració. D’altra banda, el contingut en hidrats de carboni és baix.
Pel que fa a capacitat energètica, com passa amb la majoria de fruites, la móra no és un aliment calòric. Es calcula que per ració, conté unes 40 calories.
També conté folats, la qual cosa afavoreix el desenvolupament dels glòbuls vermells.
Les móres es poden consumir en cru, tot i que també les podem trobar formant part de pastissos, de melmelades i conserves. També se sol utilitzar com a acompanyament o endolcidor del iogurt natural.
En definitiva, una fruita amb múltiples i variats consums.

Switch to mobile version