Autor Societat
11 Juliol 2019 a 15:00

Els Mossos lliuren a FAFAC 61.970 euros

Recollits amb la venda del Calendari Solidari

Entrega recaptació calendari solidari Mossos a FAFAC// Foto: comunicació

Entrega recaptació calendari solidari Mossos a FAFAC// Foto: comunicació

 

El director general de la Policia, Andreu Martínez, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, han lliurat el xec amb el 61.970 € recollits en la sisena edició del calendari solidari del Cos corresponent a l’any 2019, dedicat un any més a les persones amb Alzheimer. L’acte ha tingut lloc a la seu de la Federació d’Associacions de Familiars de Malats d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC)  al carrer de Cartagena, 182, i ha comptat també amb la presència de la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, i altres representants del Cos de Mossos d’Esquadra.
Novament s’ha col·laborat amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions. Aquest projecte solidari s’ha consolidat dins el Cos de Mossos d’Esquadra, després d’aconseguir recaptar un total de 344.505 euros amb la venda de calendaris durant sis edicions. Els diners recaptats s’han lliurat íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social. L’any 2018 es van beneficiar del projecte 2.688 persones, entre malalts d’alzheimer i cuidadors i familiars.

Un projecte fruit de la col·laboració d’unes 300 persones

El calendari solidari 2019 recull 14 festes tradicionals catalanes, totes fortament arrelades al territori. Les fotografies, captades en el desenvolupament d’aquestes festes, s’han realitzat  amb la col·laboració i la complicitat dels seus organitzadors i participants, unes 300 persones aproximadament. Entre aquestes, gairebé 100 mossos, que s’han posat davant de la càmera al costat de membres de la FAFAC i han fet possible que les fotografies captessin la complicitat, proximitat i acompanyament que fa el Cos de Mossos d’Esquadra a les persones que pateixen aquesta malaltia, així com als seus cuidadors i familiars. Un total de 16 fotògrafs, d’entre els quals 6 són també Mossos d’Esquadra, han captat aquests moments, que després han estat reunits al calendari sota el disseny elaborat per  Ricard Sans, membre també de la Direcció General de Policia.
L’Alzheimer és una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta. Per això són tant importants els recursos que es puguin aconseguir, destinats, per exemple, a fer possible tallers d’estimulació, de musicoteràpia o de teràpia assistida amb animals.
Pel que fa als punts de venda del calendari solidari, en l’edició d’enguany s’ha batut el record i el calendari s’ha pogut comprar a 732 establiments de tot Catalunya, entre els quals trobem estancs, botigues, oficines de turisme, Consells Comarcals, entitats i gremis.
Switch to mobile version