Autor Societat
7 Juny 2019 a 15:00

Premis Parc a taula 2019

Reconeixen la recuperació de productes i varietats agroalimentàries

Premis Parc a Taula 2019// Foto: diba

Premis Parc a Taula 2019// Foto: diba

La recuperació de varietats antigues de tomàquets i hortalisses del Vallès Oriental, la castanya de Viladrau, els formatge de cabra ecològic, la recuperació de l’oli de vera, la truita d’espigalls amb botifarra negra i del perol i la viticultura sostenible ecològica, han estat el projectes guanyadors en la primera edició dels Premis Parc a taula, convocats per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic que posa en valor la feina de les empreses i productors dels sectors agrícola i gastronòmic en el conjunt d’espais naturals protegits de la demarcació de Barcelona. L’acte de lliurament, que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, ha comptat amb una presentació de la periodista Esther Vivas sobre “Una mirada feminista del camp al plat”, així com del diputat adjunt d’Espais Naturals, en funcions, Jesús Calderer.

Els guardonat en aquesta primera edició han estat:

L’objectiu d’aquests premis és posar en valor la contribució de les persones i les empreses adheries del sector enogastronòmic del programa Parc a taula de la Xarxa Parcs Naturals, així com en la seva contribució en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que la Diputació de Barcelona desenvolupa conjuntament amb el món local.

Els premis també volen contribuir al reconeixement en la tasca desenvolupada en la recuperació de varietats locals de productes agroalimentaris i en la recuperació i conservació del patrimoni natural i cultural del conjunt d’aquests territoris. El premi és un distintiu original a mode de reconeixement per a cadascuna de les set modalitats.

El jurat dels premis ha estat integrat per nou persones, vinculades a la Diputació de Barcelona, programa Parc a taula, Xarxa Productes de la Terra, Institut català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i la Fundació Alícia.

Switch to mobile version