Autor Articles i estudis
22 Juny 2019 a 12:00

Desterrem 10 mites sobre els polls i t’ajudem a combatre’ls

mites sobre els polls// foto: Jenn Evelyn Ann (Unsplash)

mites sobre els polls// foto: Jenn Evelyn Ann (Unsplash)

Encara que els polls poden aparèixer en qualsevol moment, sol ser en els mesos d’estiu i tardor quan es contagien amb més facilitat, a causa dels campaments i al començament del curs escolar. Avui desterrem alguns mites freqüents i et proposem productes per a guanyar la batalla a aquests petits paràsits.

Els experts dels Laboratoris Arkopharma han elaborat aquest decàleg sobre els mites més freqüents sobre els polls.

1. Els polls ja no existeixen, són els laboratoris els qui els “deixen anar” perquè hi hagi epidèmies.

Els polls sempre existiran. Segons els experts, la manera de vida parasitaria (obtenir recursos d’uns altres per a reproduir-se) és tan rendible evolutivament que, fins i tot en el cas hipotètic que s’extingissin, tornarien a aparèixer ràpidament… reconvertits en altres espècies.

2. Els polls salten o volen i així es transmeten de cap al capdavant.

Els polls no salten ni volen. Només caminen, i ho fan a molta velocitat. Poden passar d’un cap a una altra amb molta facilitat, a través del contacte o d’alguna peça.

3. Els polls moren quan no estan en el cuir cabellut.

Els polls poden viure fins a 24 hores sense contacte amb el cabell o el cuir cabellut. Així que poden propagar-se a través de roba que ha estat en contacte amb el cap (gorres, coixins, coixins, butaques, etc.), i pintes i accessoris del cabell.

4. Els polls sempre van a cabells bruts i llargs.

La presència de polls és independent de la higiene. Els agrada tant els cabells bruts com els nets. És cert que són més freqüents en nenes que, al seu torn, tenen amb freqüència els cabells llargs. Però això s’explica pels hàbits de socialització de les nenes (solen tenir més contacte físic entre elles) i és independent de la longitud el cabell.

5. És fàcil detectar quan un nen té polls.

No ho és. El color marró del poll, similar al cabell de moltes persones dificulta el seu diagnòstic. En general, es confirma que el nen té polls en localitzar els ous o llémenes, de color blanc platejat i fixes en la base del pèl.

La picor triga a aparèixer, ja que el sistema immune triga de 4 a 6 setmanes a desenvolupar sensibilitat a la saliva del poll, la que produeix aquest símptoma. En aquest temps, un poll femella pot posar de 6 a 10 llémenes per dia. Quan hi ha picor ja hi ha infestació activa de polls.

6. Els polls els transmeten els animals.

Encara que els animals també poden tenir polls, es tracta d’altres espècies que no parasiten a l’home. Per tant, els animals no transmeten els polls a les persones.

7. Els polls transmeten malalties.

Tenir polls no és una malaltia ni representa un risc per a la salut pública. Només en situacions en les quals perdura la infestació i la picor és molt intensa, ja que el gratat pot donar lloc a afeccions dermatològiques que requereixin la supervisió del dermatòleg.

8. Els tractaments anti polls disponibles no són efectius.

Els productes a base d’insecticides que usàvem anteriorment no eren del tot eficaços, ja que el poll ha desenvolupat resistències. No obstant això, els productes a base de dimeticona, una silicona que ofereix un mecanisme d’acció per asfíxia del poll, són molt eficaços. A més, ara disposem de fórmules 100% naturals amb la mateixa eficàcia de la dimeticona.

9. L’eliminació dels polls garanteix la seva erradicació.

Encara que eliminem la totalitat dels polls hem de seguir vigilant i supervisar el cap del nen entre els 7 i 10 dies següents, període en el qual les llémenes fan eclosió. Encara que els tractaments a base de dimeticona i olis essencials també eliminen els ous, es recomana repetir el tractament a la setmana per si alguna d’elles estigues viva.

Quan tornen a aparèixer polls al cap d’unes setmanes, solen ser per reinfestacions i no perquè els tractaments no hagin sigut efectius.

10. Les llémenes es contagien.

Les llémenes o ous de poll no es contagien, estan immòbils, fixes en la base del cabell.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version