Autor Cultura
22 Abril 2019 a 15:00

“Lletres lliures, lletres compartides”

La Conselleria de Cultura obre les portes als ciutadans per Sant Jordi

lletres lliures, lletres compartides// cartell

lletres lliures, lletres compartides// cartell

Amb l’objectiu de promoure la lectura compartida durant la diada de Sant Jordi, el Departament de Cultura obre les portes de la seva seu central, el Palau Marc, demà dimarts 23, de 10 a 14 hores, i convida la ciutadania a participar al cicle “Lletres lliures, lletres compartides”. Les persones assistents podran llegir en veu alta els fragments de textos de la seva elecció, compartint així amb la resta d’assistents, les seves lectures escollides.
El president de la Generalitat, Quim Torra, clourà el cicle “Lletres lliures, lletres compartides”, amb Oda a Catalunyad’Armand Obiols. Prèviament hi intervindran la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el secretari general de Cultural, Francesc Vilaró, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí, entre d’altres.
En el decurs del matí, es llegiran textos dels autors i autores de qui enguany se celebra una efemèride: Joan Brossa, Teresa Pàmies, Dolors Monserdà, Simona Gay, Caterina Albert, Maria Antònia Salvà, Robèrt Lafont, així com de la Colla de Sabadell. La selecció dels textos corre a càrrec de la Institució de les Lletres Catalanes.
Per a l’ocasió, els treballadors i treballadores del Departament de Cultura guarniran amb motius florals la porta d’entrada del Palau Marc.
Com a novetat d’enguany, les persones a les quals no els sigui possible desplaçar-se fins al Palau Marc podran enviar les seves lectures en format vídeo, audio o imatge a través de les xarxes socials mitjançant l’etiqueta #LletresLliures (Twitter i Instagram) o fent menció a @bibliotequescat, en el cas de Facebook. Les lectures que es facin arribar per aquest canals s’aniran retransmetent a través de les pantalles situades al pati del Palau Marc.
Des del Servei de Biblioteques es farà també una crida a les xarxes per participar en el #BookfaceSantJordi amb fotografies dels llibres comprats durant el dia. Un bookface és una fotografia d’una persona que es tapa la cara amb la coberta d’un llibre de manera que la figura humana i la imatge del llibre es fusionen en una sola. La iniciativa vol ajudar a fer visible el llibre a les xarxes socials.
Paral·lelament i, en el marc de la celebració de l’Any Brossa, Arts Santa Mònica s’afegeix a “Lletres lliures, lletres compartides” amb la instal·lació artística Arca poètica; una performance participativa en la qual les persones que la visitin podran retallar paraules dels poemes que hi van apareixent. Aquesta instal·lació artística estarà oberta al públic de les 11 a 21 hores i la performance tindrà lloc a les 19 hores.
Switch to mobile version