Autor Ensenyament
5 Abril 2019 a 10:00

La Generalitat lliura 45 distincions ICREA Acadèmia

Reconeixen el talent de 45 investigadors i investigadores

Investigadora ICREA Acadèmia// Foto: Conselleria Empresa i Coneixement

Investigadora ICREA Acadèmia// Foto: Conselleria Empresa i Coneixement

El Govern reconeix el talent de 45 investigadors i investigadores del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia. Els guardons ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la desena edició, corresponent a la convocatòria 2018, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.
Amb el reconeixement com a investigadors ICREA Acadèmia, els 45 professors i professores guardonats enguany rebran 40.000 euros anuals cadascun, durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades al professorat universitari que fa recerca i docència i, en especial, al que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.
Per àrees temàtiques, la distribució ha estat la següent: ciències experimentals i matemàtiques (9), ciències de l’enginyeria (11), ciències de la vida i la medicina (9), humanitats (7), i ciències socials i del comportament (9).
Amb les noves distincions ja són 274 els investigadors i investigadores que han obtingut la qualificació ICREA Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d’euros anuals.
Per optar a les distincions ICREA Acadèmia, cal que el personal docent i investigador (PDI) contractat o funcionari de les universitats publiques de Catalunya estigui en possessió del títol de doctor/a; tingui una vinculació permanent i a temps complet a una universitat pública de Catalunya i estigui impartint docència de manera regular
Switch to mobile version