Autor Opinió
11 Febrer 2019 a 18:00

El TERRASSA FC retira de la competició a l’equip de veterans del Club.

Terrassa Fc femeni partit suspès// Foto: Xàldiga

Terrassa Fc femeni partit suspès// Foto: Xàldiga

Els fets.

Dissabte 2 de febrer de 2019.

El partit de futbol femení que enfrontava el Terrassa FC “B” i EF Viladecavalls va quedar suspès arran les actituds sexistes per part de l’equip dels veterans del club egarenc. Segons l’acta del partit, l’àrbitra Alexia Mayer es va veure obligada a aturar-lo al minut 72 quan les noies dels dos equips es van enfrontar als jugadors de l’equip de Veterans del Terrassa FC per diversos insults sexistes.

En concret, l’acta recull que els Veterans van insultar a les jugadores amb crits de “aneu a la cuina, aneu a fregar, sou unes merdes, sou unes guarres”


Existeix un motiu?

El fet de menysprear la dona i relegar-la als rols marcats per la societat patriarcal, per tant, són estructurals, complexes. Diverses i sovint van entrellaçades. Constitueixen una vulneració dels drets fonamentals de les persones; són posicions socials que atorga clara superioritat al sexe masculí i per tant discrimina i exclou a les dones, en tots els àmbits: social, familiar, econòmica i  institucional.

La socialització és genèrica, rols i estereotips pel nostre gènere, que ens porta a una diferenciació del tracte segons el gènere que tenim  marcant-nos grans trets diferencials, especialment divisions socials, laborals i amb vida de parella (amor romàntic).

 

Què podem fer?

Això comporta discriminacions en tots els àmbits  i per eliminar-les cal fer una coeducació a les persones perquè desenvolupin lliurement les seves habilitats obviant qualsevol tipus de rols i estereotips que ens vinguin marcats pel gènere; marcant aquesta ruta educativa desapareixeran tots els micromasclismes, que són masclismes normalitzats socialment i que per la seva generalització social envaeixen i malmeten l’espai femení. Penso, per exemple, en els rols de cuina associats tradicionalment a la dona, la falsa creença que una dona pot ser més aldestra al volant,  o els desafortunats acudits que sovint ens encaixen en aquest minvat estereotip……i d’altres micromasclismes tant i tant normalitzats que les dones ja ens els hem atribuït, i fins i tot en fem mofa.

Cal També  un llenguatge inclusiu de tots els  gèneres per visibilitzar a tothom.

Montse Llagostera Forns
e: xaldigabymontse@gmail.com
w:xaldiga.webnode.es     

 

Switch to mobile version