Autor Articles i estudis
16 Febrer 2019 a 12:00

Cuida les zones que revelen la teva edat: coll, escot, mans, parpelles, braços…

zones que revelen la teva edat // Foto: Rawpixel (Unsplash)

zones que revelen la teva edat // Foto: Rawpixel (Unsplash)

El temps és sinònim de vida, però aquesta pot ser viscuda de moltes formes. Si no t’agrada que el pas dels anys es reflecteixi en la teva pell, has de conèixer tots els cosmètics antiedat que ofereix el mercat. I és que en la lluita contra l’envelliment cutani, ens centrem en les cures del cutis i oblidem altres que són igual o més importants. Hi ha zones concretes que revelen el pas del temps d’una forma evident i és aquí on hem de fixar tota la nostra atenció. La parpella és una àrea especialment sensible a l’envelliment, però també ho són les mans, el coll, els braços o l’escot. Repassem aquí els millors aliats per a parar el temps en aquestes zones.

Parpelles caigudes
La caiguda de la parpella (o doble parpella) és un dels signes més evidents del pas del temps en la nostra pell. Sovint, centrem els esforços a suavitzar les bosses i les potes del gall que es formen entorn de la mirada, però també és important utilitzar cosmètics que realcin les parpelles, per a rejovenir així la mirada.

Coll i escot
En aquest apartat, abordem dues zones que sofreixen el nostre oblit en les cures corporals, encara que siguin grans indicadors cutanis del pas del temps. La flaccidesa es manifesta amb facilitat en el coll, amb la formació d’una doble papada, que s’aguditzarà en les pròximes generacions si ens passem la vida amb el coll cap avall per l’obsessió de les tecnologies. Una bona forma de tractar l’envelliment cutani en aquesta zona és estendre la crema facial fins aquí, encara que no hi ha res com utilitzar els cosmètics especialment dissenyats per al coll.

L’altra gran zona és l’escot. Les agressions mediambientals, les arrugues i les taques se senten com a peix en l’aigua en aquesta àrea, mentre que la moda ens convida cada vegada més a deixar-la al descobert. És fonamental que tractis l’escot amb productes delicats d’higiene (per a alliberar cèl·lules mortes i retornar lluminositat), amb cosmètics específics per a la zona i amb protectors solars (per a prevenir la hiperpigmentació).

Les mans
La pell de la zona de les mans és especialment sensible al pas del temps i la millor forma de tractar-la és aplicant, tantes vegades com sigui possible, una fórmula hidratant i nutritiva, amb poders regenerants. Evitar l’aigua calenta cada vegada que ens rentem les mans i els gels desinfectants (perquè ressequen molt) són dos gestos claus per a la cura d’aquesta zona.

Els braços
I acabem aquesta entrada destacant la importància de les cures antiedat als braços, perquè és una de les zones en les quals es fa més evident la pèrdua de fermesa típica de l’envelliment.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version