Autor La recepta
17 Gener 2019 a 12:00

Patates bravísimes dos sabors

Patates bravísimes// Foto: dlcocinaygastronomia.com

Patates bravísimes// Foto: dlcocinaygastronomia.com

Avui preparem un entrant per a qualsevol celebració, contrastos de sabors que s’equilibren en boca. Vegem:

Ingredients 9 unitats:
• 6 patates agres mitjanes
• Oli d’oliva
• Sal

Per a la salsa brava vermella:
• Oli d’oliva verge extra
• 5 alls picats
• 1 ceba picada
• 5 peces pebre caiena
• 1 cullereta pebre vermell dolç
• 1 gotet de vinagre
• 250 gr.tomate triturat
• 50 gr. tires de pernil
• Sal

Per a la salsa brava groga:
• lactonesa
• 1 cullerada mostassa antiga de Dijon
• 1 culleradeta de comí en gra
• 1 culleradeta d’orenga
• 1 all
• 1 bitxo
• Sal
Elaboració:
Rentem i pelem les patates. A continuació tallem les seves cares per aconseguir un rectangle. Clavem un tallapastes rodó a la patata fins aconseguir el nostre cilindre (de cada patata traurem dos cilindres); la patata sobrant la reservarem per a altres usos, mentre els cilindres obtinguts els deixem en aigua, per evitar la seva oxidació.

Amb un descoratjador de pomes, buidem lleugerament el cilindre i sense arribar fins al final de la patata (ens quedaríem sense suport per al farciment); acabem d’extreure la patata sobrant amb una punta. Un cop buidats els buits, igualem tots els cilindres de patata.
Introduïm els cilindres en una olla amb aigua i sal. Els deixem coure fins que comprovem que el punt és l’ideal (patata lleugerament cuita, faltant-li un punt). Quan estiguin, les escorrem cap per avall en paper de cuina i reservem.
Preparem mentre les dues salses:
Per a la salsa brava vermella, sofregim la ceba i els alls. Quan transparentin, afegim la caiena i el pebre vermell dolç. Remenem uns minuts, afegim el vinagre, a continuació el tomàquet i les tires de pernil.
Remenem i deixem reduir. Afegim sal, comprovem si necessita més o no i ja triturem amb la túrmix i omplim un biberó amb la salsa.
Per a la salsa brava groga, preparem la nostra lactonesa de sempre (veure recepta feta en el seu dia). Afegim els altres ingredients (el bitxo l’haurem triturat prèviament, igual que el comí). Corregim de sal si fos necessari, omplim un altre biberó.
Acabem les patates, les fregim en oli bullint; les traiem quan estiguin daurades. Les escorrem cap per avall.
Emplatem, omplint les patates meitat amb una salsa i meitat amb una altra. En ser salses potents de sabor, la barreja no és recomanable. Si les salses ens queden massa espesses, afegir una mica d’oli d’oliva abans d’introduir-les en els biberons corresponents, o bé un cop dins i remoure’ls.

Autor:dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version