Autor Articles i estudis
22 Desembre 2018 a 12:00

Escut antifred per a les pells sensibles!

El teu cutis radiant, també a l’hivern

escut antifred// Foto: La Roche Posay

escut antifred// Foto: La Roche Posay

La sensibilitat cutània és una realitat que afecta a més de la meitat de les dones de tot el món. Per ser exactes, al 62% de nosaltres, segons afirma la marca Kiehl’s, i solament a Espanya afecta 11 milions, segons dades de Bella Aurora. En l’actualitat, existeix una infinitat de productes específics dissenyats per alleujar aquesta afectació i facilitar la vida d’aquelles persones que ho sofreixen. Aquí et portem un repàs de les circumstàncies que afecten aquest tipus de pells durant el descens de temperatures i desvetllem alguns aliats per prevenir les irritacions.

La pell sensible i el fred

Els factors interns, com l’estrès o les hormones, tenen reaccions en la nostra pell, causant picors, vermellors, falta de confort i hiperreactivitat. Entre els factors externs, a més de l’ús de la cosmètica inadequada o els hàbits alimentaris, també estan els factors ambientals. Les baixes temperatures, la incidència del fred o l’abús de les calefaccions danyen especialment les pells sensibles, que presenten una tolerància menor a aquestes agressions.

Amb una textura fina i més seca, les pells sensibles sofreixen picor, enrogiment, granets, descamacions, irritacions, aspror, i fins i tot poden presentar petites venetes. Els agents externs, per la seva banda, penetren de forma més fàcil la barrera protectora, perquè aquesta és més fràgil i està danyada.

Com s’ha de cuidar una pell sensible?

– Garantir una correcta i intensa hidratació, tant al matí com a la nit, amb diferents productes adequats a la nostra pell. És important tenir en compte la sequedat que provoca l’ús excessiu de la calefacció i el contrast brusc de temperatures d’interiors i exteriors.

– Apostar sempre per productes específics, que oferiran les millors condicions per al nostre tipus de pell.

– Mantenir una rutina diària de neteja, amb sabons adequats i sense excedir-nos en l’exfoliació.

– Emprar productes de fotoprotecció per al dia a dia. Així crearem un escut entre els rajos solars i la dermis.

– Evitar situacions d’inestabilitat emocional, com l’estrès o la fatiga que es manifestaran en la nostra pell en forma de reaccions.

Per:e Belleza Activa / AMIC

Switch to mobile version