Autor Articles i estudis
13 Octubre 2018 a 10:00

Josep Antoni Llopart director del Saló Internacional del Caravaning de Fira de Barcelona

L’entrevista d’AMIC

Josep Antoni Llopart, director del saló Caravaning// Foto: AMIC

Josep Antoni Llopart, director del saló Caravaning// Foto: AMIC

Com s’ha enfocat el Saló Internacional del Caravaning l’edició d’aquest any?
Amb molta il·lusió, com cada any, i amb l’expectativa que sigui una de les millors edicions atès el bon moment que viu el sector. Un moment de creixement després d’anys de dificultats, que s’ha vist reflectit al saló amb un increment d’un 43% de la superfície expositiva respecta la de l’edició anterior, la de l’any 2016. En xifres absolutes això vol dir un increment de més de 20.000 metres quadrats. També els expositors augmenten, un 10% en concret, fins els 111.

Quines són les novetats més recents que podran trobar els visitants del Saló Caravaning enguany?
Amb l’objectiu de captar nous públics enguany hem creat “Barcelona Overland”, amb una exposició de més de 1.000m2 amb 12 vehicles tot terreny on es mostraran les principals tendències i alternatives de camperització d’autocaravanes off-road, entre els principals models i accessoris d’aquest tipus de vehicle itinerant i d’aventura, poc conegut encara a Espanya. També estrenarem la zona Glamping, també conegut com glamorous càmping. Un concepte d’allotjament que combina l’experiència d’acampar a l’aire lliure amb el luxe dels millors hotels. En aquesta àrea hi haurà una exposició amb tendes de campanya premium, tipus safari, cabanes de la Polinèsia, barraques africanes, tendes mongoles, tipis indis, o bungalows, així com una selecció d’expositores especialitzat ens la matèria.

Quin és el perfil del visitant del Saló Caravaning i què hi busca a la fira?
El perfil majoritari és un públic de mitjana edat de classe mitjana-alta, amb poder adquisitiu i temps lliure per poder gaudir d’aquest tipus de turisme a l’aire lliure. No obstant això, estem notant que en els darrers anys cada cop més públic jove s’està interessant pel caravaning. Aquí cal destacar el camper com una de les principals vies d’entrada al sector. Vehicles més assequibles que una autocaravana que són la porta d’entrada al món del caravàning.

Pel que fa als expositors, quins requisits han de cumplir i quin tipus de material poden vendre?
Som un saló de novetats i els expositors saben que només poden portar productes d’estrena, productes nous. I, evidentment, que tot tingui una relació amb la temàtica del sector, per descomptat.

Quins avantatges planteja viatjar amb caravana o autocaravana? Tothom pot fer-ho?
La llibertat és el principal avantatge de viatjar amb caravana o autocaravana. No estar subjecte a un horari concret ni a un lloc específic és un dels grans valors dels defensors d’aquest tipus de turisme. Un dia dormo aquí i l’altre a 200km, aquest és el seu valor principal. També el contacte amb la natura.

Quins consells donaría a algú que vol iniciar-se en aquest món?
Que s’hi llenci i que si ho prova segur que repetirà. Viatjar en caravana o autocaravana enganxa i de ben segur que si ho prova no se’n penedirà .

En 33 edicions, com ha canviat el sector de la caravana i tot el que l’envolta?
Des de fa uns anys l’autocaravana està en clara expansió, amb creixements constants any rere any. Per contra, la caravana que fa uns anys semblava que no tenia rivals, ara està estancada i fins i tot amb en retrocés. Són els signes dels temps. La llibertat i la flexibilitat que et dona l’autocaravana o la camper són més valorats pel mercat.

Quin pronòstic pot fer del sector caravana en un futur (10 anys)?
Seguint amb la línia del que deia, crec que l’autocaravana i també el camper es consolidaran com els líders del sector en detriment de la caravana. En un altre ordre de coses, també crec que els vehicles híbrids o fins i tot elèctrics començaran a guanyar quota de mercat en els propers anys.

Per AMIC

Switch to mobile version