Autor Societat
13 Octubre 2018 a 18:00

El CECAT acull la presentació d’I-REACT

Eina tecnològica per adaptar la resposta als desastres causats pel canvi climàtic

CECAT presentacio I-REACT// Foto: Protecció Civil

CECAT presentacio I-REACT// Foto: Protecció Civil

El centre de Coordinació Operativa de Protecció Civil de la Generalitat al Departament d’Interior va acollir dimarts passat la presentació d’I-REACT (Improving Resiliencie to Emergencies through Advanced Cyber Technologies), eina fruit d’un projecte europeu que té com a principals impulsors a UNESCO i l’empresa catalana MeteoSim, i que serveix per enfortir la resposta dels organismes públics i les societats davant els desastres naturals, els efectes dels quals s’ha accentuat degut al canvi climàtic. Protecció Civil de la Generalitat ha estat seleccionada pels responsables del projecte com un dels centre d’interès per la presentació de l’eina que s’ha desenvolupat.
A la presentació hi van assistir comandaments de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, i tècnics i personal de l’Agència Catalana de l’Aigua, Servei Meteorològic de Catalunya, el Telèfon d’emergències 112 de Múrcia i la Pau Costa Foundation.
L’eina consisteix en una plataforma web per a centres de control d’emergències i protecció civil que integra i analitza en temps real dades útils per la gestió d’emergències i especialment per la detecció avançada de situacions crítiques. A més, disposa d’una app per dispositius mòbils dels ciutadans i els mateixos serveis d’emergència.  L’eina permet integrar dades de risc provinents de diverses fonts incloent la informació que els ciutadans poden proveir a través de xarxes socials i cooperació directa. Està dissenyada per processar de forma àgil i ràpida grans volums d’informació, d’aquesta forma facilita als serveis de protecció civil anticipar-se als desastres per protegir els ciutadans i alhora ajuda a aplicar les mesures d’autoprotecció.
Switch to mobile version