Autor Societat
18 Octubre 2018 a 15:00

36a Jornada de Polítiques Locals de Joventut

S’ha presentat la campanya “Activem el Pla A(associacionisme)!”

Jornada Politiques Locals Joventut// Foto: diba

Jornada Politiques Locals Joventut// Foto: diba

Des de fa 36 anys, la Diputació de Barcelona organitza les Jornades de Polítiques Locals de Joventut, un punt de trobada i font d’innovació de les polítiques de joventut, que enguany s’ha centrat en la comunicació, amb el lema la “Comunicació efectiva amb joves. Propostes i estratègies”.

La jornada, que es va celebrar ahir dimecres 17 d’octubre a la Masia de Can Barra de Sant Quirze del Vallès, ha estat inaugurada per l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Norma Pujol, i el diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia.

El debat central de la jornada, que ha aplegat més de 130 tècnics municipals de joventut i professionals del sector, ha girat al voltant de promoure la comunicació com a una eina imprescindible per arribar als i les joves, explorant els diferents reptes comunicatius a l’hora de promoure la participació juvenil.

També s’ha tractat sobre com avaluar les vies de comunicació amb joves que haurien de resultar més efectives en funció de la pròpia realitat local.

Durant la presentació, el diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, ha remarcat el suport de la corporació als ens locals en matèria de joventut, posant especial èmfasi en l’elaboració dels Plans Locals de Joventut. Així, Garcia ha afirmat que “donem eines als ajuntaments per fomentar que les comunicacions arribin als joves”. I ha afegit que “la híper-connexió de les persones joves permet concebre nous models d’interacció amb ells i elles, no només des dels serveis locals de joventut, és clar. Ofereix l’oportunitat d’explorar nous mecanismes per relacionar-nos-hi, des de l’administració, a través de contextos en que tot no és presencial però pot arribar a ser igual de real i intens.

Campanya “Activem el Pla A(associacionisme)!”

Una joventut organitzada i compromesa té major capacitat per incidir en el seu futur, tant a nivell individual com comunitari. Per això, des de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, s’impulsa la campanya “Activem el Pla A(ssociacionisme)!” amb l’objectiu de fomentar l’associacionisme juvenil.

La campanya, que s’ha presentat avui en el marc de la jornada, pretén, essencialment, millorar les competències dels i les tècniques de joventut municipals en matèria d’associacionisme i autoorganització juvenil, així com reflexionar sobre el concepte “foment de l’associacionisme” i reconèixer-ne l’impacte positiu.

En aquest sentit, ja s’han programat sessions formatives adreçades als i les professionals de joventut a les seus dels consells comarcals de la demarcació de Barcelona per als proxims mesos de novembre i desembre.

La jornada

Mariola Dinarès, directora i conductora del programa Popap de Catalunya Ràdio, ha estat l’encarregada d’impartir la ponència marc de la jornada «La comunicació amb els i les joves: de les relacions personals al fòrum de les xarxes». Tot seguit, en una taula rodona, s’han compartit experiències locals de comunicació amb joves de Berga, Igualada, Sant Quirze del Vallès i Vic.

Com en edicions anteriors, la tarda es dedica a conèixer propostes per empoderar els i les joves a través de la comunicació amb cinc tallers simultanis dinamitzats, respectivament, pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Roc Massaguer, Associació Cultural El Parlante, Teleduca i Ona Jove de l’Ajuntament de Vallromanes.

Una actuació de la companyia del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del teatre de la Diputació de Barcelona ha posat el punt final a la jornada.

 

Switch to mobile version