Autor Economia
6 Setembre 2018 a 10:00

Cecot valora positivament el descens de l’atur en termes interanuals

Tot i l’increment de l’atur a l’agost

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

El mes d’agost és un mes on l’atur sol incrementar per la finalització dels contractes de temporada de sectors relacionats amb la temporada de turisme d’estiu.

Cecot, tot i l’increment de l’atur a l’agost, valora positivament el descens de l’atur en termes interanuals. “La dada interanual d’ocupació es pot considerar positiva, tanmateix no podem obviar que la caiguda paulatina d’afiliacions en el mes d’agost, des del 2014, ens fa pensar en una ralentització dels alts ritmes de creixement econòmic dels últims anys i una certa estabilització. És necessari que el Govern defineixi polítiques d’ocupació efectives, de la mà dels agents socials i econòmics”, afirma David Garrofé, secretari general de la patronal Cecot, “ per poder canviar i fer evolucionar el mercat de treball harmonitzant-lo amb els marcs laborals europeus de països que estan aplicant bones pràctiques”.

Des de Cecot es considera que és moment de generar consensos entre associacions empresarials, sindicats i administracions per poder acabar definint un nou marc laboral que ajudi a generar ocupació de qualitat. “És moment de posar unes bases que previnguin models productius que acabin penalitzant-nos en un futur. Hem d’intentar harmonitzar el nostre marc amb el d’aquells països europeus que tenen una dinàmica d’ajust permanent per adaptar-se a les condicions de cada moment. I, a més, no podem perdre de vista les dades que ens apunten a una caiguda de la població activa en els propers anys que hem de saber preveure i gestionar, col·lectivament”, conclou Garrofé.

En aquest últim aspecte, la Cecot ha elaborat un document amb mesures i propostes  pensades per ajudar a evitar la caiguda de la població activa en els propers anys i assegurar la viabilitat del sistema econòmic, social i laboral, i que pretén aportar dades al debat per definir polítiques actives i socials que convergeixin en una millora del model actual. Un document que la Cecot ja ha distribuït a les administracions i agents econòmics i socials per al seu anàlisi.

L’entitat fonamenta les propostes a partir de tres elements: la qualificació de la població autòctona, la natalitat i la immigració, tenint en compte que l’impacte de les mesures sobre aquests eixos és a mig-llarg termini.

Descarregueu aquí el document de mesures i propostes per evitar la caiguda de la població activa

 

Switch to mobile version