Autor Societat
28 Setembre 2018 a 10:00

Catalunya i Flandes cooperaran per impulsar la transformació digital i la innovació

Com a motors de país

Jordi Puignero Acordtransformació digital Catalunya Flandes// Foto: Conselleria Politiques Digitals

Jordi Puignero Acord transformació digital Catalunya Flandes// Foto: Conselleria Politiques Digitals

El conseller de Política Digital i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el ministre d’economia, ciència i innovació de Flandes, Philippe Muyters, s’han reunit aquest dimecres al vespre a Anvers i han acordat potenciar la col·laboració entre tots dos governs mitjançant l’intercanvi d’informació, de bones pràctiques i la promoció de contactes entre els seus respectius centres d’innovació, instituts de recerca, agències i empreses.
Puigneró i Muyters han mantingut una primera reunió a Anvers amb motiu del SuperNova Fest, i han acordat que es tornaran a trobar de nou a Barcelona amb motiu de la Smart City Expo el proper mes de novembre.
Els dos responsables han subratllat que la transformació digital i de la governança i la interoperabilitat dels sistemes de comunicació són requisits imprescindibles per a una major competitivitat industrial i per a la millora de la democràcia a Europa. En aquest sentit, han acordat que tots dos governs treballaran plegats en les seves aportacions i en la posterior aplicació del futur programa europeu ‘Europa Digital’.
A Catalunya hi ha actualment unes 15.000 empreses relacionades amb les TIC. La regió continua atraient inversions directes estrangeres i empreses líders. A Flandes, el creixement de les indústries de les TIC contribueix significativament al creixement de llocs de treball, a la creació de valor afegit i a la millora de la formació i les habilitats digitals. Els dos governs treballaran perquè els seus centres tecnològics i de recerca tinguin un marc col·laboratiu comú.
El passat 17 de juliol de 2018, el president del Govern de la Generalitat, Quim Torra, i el ministre-president del Govern de Flandes, Geert Bourgeois, es van reunir a Barcelona i van anunciar les prioritats del Pla de treball bilateral de cooperació Catalunya-Flandes per al període 2018-2021.
Una àrea on els dos estats volen enfortir la seva associació és l’economia digital i la transició cap a serveis basats en la web per a la governança, la indústria, el comerç i l’educació.
Les àrees on els governs de Catalunya i Flandes volen concentrar els seus esforços són la implementació dels serveis web per als ciutadans amb una millor seguretat i integritat, les noves aplicacions d’administració i governança digital i la creació d’aplicacions innovadores que apliquin noves tecnologies en logística sanitària i de transport.
Switch to mobile version