Autor Economia
7 Juliol 2018 a 15:00

48 empreses reben els diplomes del programa “Accelera el creixement”

Promogut per la Diputació i Pimec

Accelera el Futur Diba PIMEC// Foto: PIMEC

Accelera el Futur Diba PIMEC// Foto: PIMEC

El programa Accelera el creixement, promogut per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la DiputacióPIMEC, té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb voluntat d’invertir en el seu creixement, amb tres treballadors o més i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona.

En aquestes sis edicions han passat pel programa 297 empreses. Per comarques, aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (26%), Baix Llobregat (20%) i Vallès Oriental (15%), tenen una mitjana de 21 treballadors/es, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (59%) i facturen de promig 3,1 milions d’euros.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que, juntament amb PIMEC, continuï el programa en noves edicions. A finals de juny es va realitzar la selecció de les noves 50 pimes que seran les participants a la setena edició del programa que s’iniciarà el proper setembre.

El president de PIMEC, Josep González, s’ha mostrat satisfet pels resultats d’aquest programa, que contribueix “a la consolidació i creixement del nostre teixit productiu”. En aquest context, ha posat de manifest la importància de la col·laboració publicoprivada: “la nostra aliança amb la Diputació ha suposat una nova fórmula d’optimitzar i fer arribar tant recursos públics com privats a les empreses del nostre territori, que són les han de garantir el futur del nostre país”.

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, va posar en valor la tasca realitzada pels 102 Centres Locals de Serveis a les Empreses que durant l’any 2017 han atès 34.000 empreses, ajudant a la creació de més de 3.000 noves empreses i més de 4.200 llocs de treball” i ha entomat els tres reptes que ha exposat el professor Antón Costas a la seva ponència per ser introduïts a les polítiques desenvolupades pels ens locals: “la vinculació necessària del progrés econòmic amb el progrés social, la productivitat i salaris dignes –repartir la riquesa per reduir la desigualtat-, i la pèrdua de confiança i credibilitat”. Recasens, també ha posat l’accent en la importància del teixit productiu vinculat amb el sector industrial, atès que 28 de les 48 empreses que han participat en aquesta edició es dediquen a aquest sector.

Switch to mobile version