Autor Economia
26 Juny 2018 a 10:00

Inagurat el 080 Barcelona Fashion Beach

Amb les propostes de moda de bany per a la temporada SS19

Consellera Chacon 080 Barcelona Fashion// Foto:Empresa i Coneixement

Consellera Chacon 080 Barcelona Fashion// Foto:Empresa i Coneixement

La consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón va inaugurar ahir la 22a edició del 080 Barcelona Fashion  que se celebrarà fins el proper divendres 29 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau. A l’acte inaugural d’aquesta nova edició del 080 Barcelona Fashion on un total de 28 dissenyadors i marques presentaran les seves col·leccions, també hi va assistir la secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta; el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i director del 080, Miquel Rodríguez, dissenyadors i representants de les empreses patrocinadores.

En aquest marc, la consellera va assenyalar que el Govern té diferents reptes i ha remarcat que està treballant per “ la indústria tèxtil i de moda catalana, per posar-la a nivell mundial, retenir el talent i internacionalitzar les marques”. A més, la consellera ha volgut fer una crida als consumidors “a prioritzar el consum d’articles d’empreses que fomentin valors com l’economia circular, la sostenibilitat i la producció local, i el 080 Barcelona Fashion reuneix aquests elements que cal posar en valor”.

 

També va assenyalar “que la passarel·la és un aparador d’un sector que volem molt sòlid, volem una indústria tèxtil referent al nostre país i al món”.

080 Barcelona Fashion Beach: La passarel·la catalana ha arrencat a la platja amb  la moda de bany
Aquesta edició d’estiu del certamen de moda català ha començat aquest matí a la platja de Barcelona, amb l’estrena del 080 Barcelona Fashion Beach, un ‘spin off’ de la passarel·la especialitzat en moda de bany. Així, la firma Como Un Pez en el Agua  va persentar  per al 2019 la col·lecció “splashdance!” i la dissenyadora Guillermina Baeza va presentar la propostaharmony, creativity, elegance”, sobre la mateixa sorra de Barcelona, al Club Pati Vela Barcelona Red Fish.
 
En la jornada inaugural del 080 Barcelona Fashion, per la tarda, van desfilar Oscarleon, Miquel Suay, Lebor Gabala, i TCN, en el que era el seu retorn a les passarel·les.
Vesant comercial.
Pel que fa al vessant comercial, a banda dels compradors convidats directament pels dissenyadors i marques, a través de l’organització, hi ha prop d’un centenar de compradors confirmats com a visitants del 080 Barcelona Fashion Showroom: una cinquantena són d’arreu de l’estat, i una trentena provinents de països com els Estats Units, AustràliaRegne Unit, Països Baixos, Àustria, Japó o Rússia.
 
La llegenda de la moda André Leon Talley, convidat internacional de la 080 Barcelona Fashion
L’ex editor de Vogue USA, André Leon Talley, amb més de 25 anys de trajectòria en la primera línia internacional de la moda, és el convidat d’excepció de la 080 Barcelona Fashion. Talley visitarà dijous la setmana de la moda de Barcelona, per a presentar el documental recentment estrenat a Estats Units sobre la seva particular trajectòria en el món de la moda The Gospel According to André, de Magnolia Pictures, dirigida per Kate Novack.
L’acte, que tindrà lloc dijous a la Sala Francesc Cambó, consistirà en un visionat del film seguit d’una xerrada amb el propi André i una reconeguda directora de revista de moda en la qual interactuarà amb el públic compost per estudiants de moda, premsa i fashion crowd local. Durant la cerimònia de lliurament de premis, el 080 Barcelona Fashion li lliurarà el Fashion Tribute que el certamen entrega en cada edició a un nom clau i referent de la indústria de la moda.
Activitats paral·leles del 080
Així mateix, al llarg de la setmana hi ha previstes diverses activitats paral·leles com la 6a edició del 080 Barcelona Fashion Showroom que se celebrarà el 27 i 28 a la Sala Hipòstila del Recinte Modernista Sant Pau, la 4a edició del 080 Investor Day, el Fòrum d’Inversió Internacional de la Indústria de la Moda (que tindrà lloc el 26 de juny, a l’Auditori Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau, o el Texmeeting by Texfor 2018, previst pel 29 de juny, i que aplegarà a professionals del sector de tot l’estat per parlar del futur de la indústria. Així mateix, al llarg de la setmana tindrà lloc el Neo2 Photo Shoot Contest, on estudiants de disseny i fotografia competiran pel millor reportatge de moda.
L’Open Area 080, més activa, participativa i oberta que mai 
Amb la intenció d’obrir el món de la moda, la 080 Barcelona Fashion torna a instal·lar l’Open Area, la zona del certamen de lliure accés. En aquesta edició, l’Open Area acollirà el village 080 (amb els estands de patrocinadors i sponsors), l’exposició de tesines de les escoles de moda, el Fashion Market amb prop d’una trentena de pop ups de moda i complements i presència de les escoles, estands de delicatessen per menjar i beure i propostes lúdiques, tot plegat per fer, del 080 Barcelona Fashion, la festa de la moda.
Dins les activitats de l’Open Area, el dimecres, 27 de juny es farà la preestrena del documental “Antonio Lopez, sexe, moda, i color”, del #sessions MovistarPlus. El film es projectarà en primícia al 080, i s’estrenarà a la plataforma movistarplus a l’agost. L’entrada és lliure  fins omplir aforament.
L’Open Area és una zona de lliure accés, oberta de franc a tots els visitants, que podran accedir-hi descarregant la invitació al web del 080, on obtindran un codi QR.
 
Patrocinadors i col·laboradors de la 22a edició de la 080 Barcelona Fashion
Aquesta edició de la passarel·la comptarà amb 6 patrocinadors i amb 12 firmes col·laboradores. Són patrocinadors Redken (perruqueria oficial), NYX Professional Makeup (maquillatge oficial), Mistinguett (cava oficial), Hyundai (partner automobilístic), Movistar (connectivitat oficial) i La Roca Village. Per la seva banda, hi participen com a firmes col·laboradores Seagram’s, Sunbites, Red Bull, Fujifilm, Barcelona Beer Company,  Skybar / Nubar (Grupo Costa Este), Siovann, CND Beauty (manicura oficial), Rowenta (planxat i haircare) BCN Brand (uniformes oficials), i Raffel Pages (partner perruqueria) i RS-Barcelona.
Switch to mobile version