Autor Societat
12 Maig 2018 a 18:00

La Generalitat i Bankia signen un acord per a la cessió de 300 habitatges

Per a lloguer social

Generalitat Bankia lloger social

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Bankia han signat un acord pel qual l’entitat bancària es compromet a cedir 300 pisos que es destinaran a famílies amb risc d’exclusió social, especialment en els 234 municipis declarats d’alta demanda residencial. Aquests 300 habitatges se sumen als 230 que Bankia ja ha cedit a la Generalitat en virtut d’un conveni anterior, subscrit el 2014.
Han participat en la signatura el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala; el director corporatiu de la Territorial de Bankia a Catalunya, Miquel Capddevila; el director de l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i la directora del Departament de Recuperacions de Bankia, Lídia Balaciart.
L’acord preveu la cessió de l’ús i la gestió dels habitatges propietat del banc a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. El procediment d’adjudicació d’aquests habitatges s’impulsa a través de l’Agència, mitjançant la Mesa d’Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de cinc anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família i es mouen entre un 10 i un 18% de la renda familiar.
El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha afirmat que “existeix la voluntat de continuar establint acords amb les entitats financeres per tenir un parc d’habitatge de lloguer a un preu assequible que ens permeti donar una solució a les famílies en situació de vulnerabilitat i atendre  les urgències habitacionals  que atenen les meses de emergència”.
El director corporatiu de la Territorial de Bankia a Catalunya, Miquel Capdevila, ha destacat “la importància d’unir esforços amb les institucions, com l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per proporcionar habitatge de lloguer a persones i famílies en situació de vulnerabilitat social”.
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha signat acords amb diverses entitats financeres i ha aconseguit incrementar el parc d’habitatge públic en més de 4.000 habitatges per destinar-los a lloguer assequible i pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
Switch to mobile version