Autor La recepta
26 Abril 2018 a 12:00

Xupitos de carbassa i pastanaga amb cruixent manxec

sdr

Avui preparem aquest entrant per prendre fred, a manera d’aperitiu lleuger:

Ingredients (per a 1 pax)
• 100 gr. carbassa groga
• 100 gr. pastanagues
• 3/4 l. aigua
• Formatge manxec dur
• Sal, pebre
• Oli d’oliva verge

Elaboració

Pelem i tallem les pastanagues a rodanxes i la carbassa a trossos, els dos petits; coem amb aigua i sal de manera que les cobreixi, durant 9 minuts. Quan estiguin cuits, retirem la majoria de l’aigua, afegim pebre i oli i triturem la resta, afegint més líquid a mesura que es trituri i aconseguim la textura tal com la volem. Reservem a la nevera.
Preescalfem el forn a 190 º C, calor amunt i avall. Ratllem formatge dur manxec (una resta) i el col·loquem sobre paper de forn, tancant-per tots dos costats i quedant el formatge ratllat a manera de línia. El introduïm al forn, posant-li un pes a sobre. Ho deixem al voltant de 5 minuts i retirem (vam aconseguir així aquest cruixent daurat que busquem).
Presentem en forma d’aperitiu refrescant, en gotets petits de xupitos, acabats amb el cruixent i unes gotes d’oli per sobre

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version