Autor Articles i estudis
21 Abril 2018 a 12:00

Els cosmètics prohibits durant l’embaràs

belleza activa cosmetics embaràs

Durant l’embaràs sorgeixen una infinitat de preguntes relacionades amb l’impacte que té la nostra manera de vida en el futur nadó. Per a això, és imprescindible informar-se bé sobre els productes que són nocius per a la gestació. En el món de la cosmètica, cal assenyalar que ni els perfums ni els protectors solars són perjudicials per a la nostra salut i la del fetus, però hi ha altres productes beauty que sí ho són. T’expliquem quins són els cosmètics prohibits durant l’embaràs. A més, et proporcionem algunes alternatives, perquè, si sabem explotar totes les possibilitats que ofereix el mercat de la bellesa, mai és un bon moment per deixar de cuidar-nos.

Els enemics beauty de l’embaràs
Per no espantar-te en excés i poder prendre les decisions correctes durant la gestació, et portem la llista de productes beauty gens recomanables per al fetus, segons les dades de l’agència americana per l’Administració d’Aliments i Medicaments.

El retinol de les cremes antiedat
Molts cosmètics antiedat contenen retinol i derivats de la vitamina A, dos components que poden causar, sobretot en els primers mesos d’embaràs, malformacions en el fetus. El retinol, que apareix sota diferents denominacions com el ‘àcid retinoic, palmitat de retinol, retinaldehid’, també està present en alguns productes especialment concebuts per a pells acneiques. A més d’evitar cosmètics amb aquestes substàncies, aposta per productes lliures de salocílic, àcid glicòlic o parabens.

La cafeïna i el fucus d’anticel·lulítics
La majoria de cosmètics que combaten la pell la taronja tenen dosi de cafeïna, un ingredient que hem d’evitar no només durant l’embaràs, sinó també durant la lactància. El fucus, gens recomanable en el marc de la gestació, també és habitual en aquest tipus de cremes.

El peròxid de benzoil d’antiacne
Els cosmètics que combaten l’acne contenen alguns actius nocius per al fetus, com el peròxid d’benzoilo o la hidrocortisona. Per descomptat, està contraindicat per a la gestació, els tractaments a base de isotretinoïna.

L’àcid salicílic present a netejadors
Molts gels, tovalloletes, cremes i altres productes d’higiene facial i corporal compten amb la presència d’àcid salicílic.

Les sals de plom i l’amoníac
No és cert que sotmetre el teu cabell a una coloració durant els mesos de gestació sigui per se perillós per al fetus, però sí que és imprescindible utilitzar cosmètics que estiguin lliures d’amoníac i de sals de plom. Les barres de llavis permanents també poden contenir dosis de plom per fixar el pigment en el somriure, que penetra amb facilitat a la placenta. Per això, és recomanable apostar per labials sense fixació i basats en productes naturals.

L’acetona d’alguns esmalts i dissolvents
Tenyir les ungles de color amb alguns cosmètics no és gens recomanable. Es tracta de titllar de la nostra compra les laques i els dissolvents que continguin acetona o etanol, ja que alliberen vapors que, preferiblement, no siguin inhalats durant l’embaràs.

Altres beauty accions no recomanables

  • Empelts de botox.
  • Raigs UVA, ja que les radiacions ultraviolades poden fer mal al nadó.
  • La depilació làser, perquè el tipus d’energia no és apta per a gestants.
  • Les saunes i els jacuzzis, ja que les altes temperatures poden provocar excessiva vasodilatació

Per: www.bellezaactiva.com/AMIC

Switch to mobile version