Autor Política
26 Abril 2018 a 15:00

“els catalans volem decidir el nostre futur amb diàleg i un referèndum”

Mercè Conesa ho va reclamar durant la recepció a l’ELFA

Educacio 360º Mercè Conesa

L’acte, que ha tingut lloc a l’Edifici del Rellotge de l’Escola Industrial de Barcelona, també ha comptat amb la participació del president de l’entitat, Josep Maria de Dios.

Conesa ha explicat que als «ciutadans i municipis de Catalunya els agradaria ser un estat europeu» i que, per aquest motiu, «sempre intentem debatre i parlar tranquil·lament amb un somriure, pensant que el millor és intentar treballar per la democràcia i la bona interpretació de la llei».

Durant la seva intervenció, la presidenta de la Diputació ha recalcat que «hem de treballar fort, de forma conjunta, per garantir que la democràcia i els drets humans són respectats a tot el món i, evidentment, a Europa». I, ha enviat un missatge als representant de les facultats de dret europees assegurant que «el dret és la garantia dels nostres drets civils i polítics»

Un espai històric

Conesa ha explicat que l’Escola Industrial, recinte on ha ofert la recepció, estava marcada en el passat «per la vocació de servei públic i, en especial, durant gairebé tota la seva història, per la funció docent i acadèmica». A més, ha recordat que, com a fàbrica tèxtil, es va convertir «en un dels centres de referència a Catalunya en l’àmbit de l’ensenyament tècnic i professional», un espai que també és un «bon exemple de la iniciativa i el dinamisme d’una societat com la catalana».

Amb el lema ‘Legal Education: Knowledge and Skills’, la trobada es farà fins al 27 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona i al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. A més, aquesta setmana s’ha celebrat una reunió de més de mil associacions de facultats de dret de diverses parts del món.

L’ELFA es va constituir l’any 1995 a Holanda i actualment aplega 250 facultats de dret de diferents països d’Europa. Aquesta entitat té per objectiu servir de fòrum de treball i debat sobre qüestions legals relacionades amb l’ensenyament del dret.

Switch to mobile version