Autor Economia
8 Abril 2018 a 18:00

Catalunya, present al congrés Future Cities Show de Dubai

Del 9 a l’11 d’abril a Dubai

Catalunya Fira Dubai Prodeca

Foto arxiu
La Generalitat participarà amb estand propi a la segona edició del Future Cities Show, un congrés internacional centrat en el paper de les tecnologies avançades en la definició de la societat del futur que se celebrarà del 9 a l’11 d’abril a Dubai, als Emirats Àrabs, i on institucions locals i internacionals de diferents sectors mostraran els seus projectes de transformació de la societat a partir de la innovació tecnològica. És precisament en aquest marc conceptual on s’inscriu l’estratègia SmartCAT, el programa pioner del Govern català que té com a objectiu fer de Catalunya un país intel·ligent on ciutadania, empreses i administració aprofitin el  poder de les xarxes, les dades i les TIC en general per millorar la qualitat de vida, crear oportunitats econòmiques i construir una societat millor.
Com ja va passar fa poc menys d’un any, quan Catalunya va ser la principal convidada internacional al congrés IoTx de Dubai, la participació de la Generalitat al congrés Future Cities Show ve motivada per l’interès que genera a escala internacional l’estratègia SmartCAT. De fet, des que el Govern català va aprovar aquesta estratègia, altres països i ciutats com ara Singapur, Dublín, l’Índia, Yinchuan o Sidney també han convidat la Generalitat a presentar-ne els eixos i projectes principals a importants congressos i fòrums tecnològics, i també han estat diverses les ciutats, regions i països d’arreu del món que han visitat la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat per conèixer de primera mà aquesta estratègia que pretén convertir Catalunya en un hub tecnològic internacional.
En aquest cas, però, la participació de la Generalitat en el congrés de Dubai va més enllà d’una ponència sobre l’estratègia SmartCAT i inclou també un estand propi, l’estand SmartCatalonia, des d’on es presentarà el programa i es promocionarà la Catalunya TIC entre els assistents al congrés. Aquest estand estarà ubicat al Pavelló Internacional del congrés, on compartirà espai amb els d’iniciatives d’altres països com Suècia, Àustria, Bèlgica, Alemanya, Rússia, Holanda, Estònia, Corea del Sud, Finlàndia, Canadà, Estats Units, Regne Unit, l’Índia, Kuwait, Bahrain i els Emirats Àrabs.
Durant la fira es concretaran visites amb altres regions i entitats per seguir estrenyent la col·laboració internacional en l’expansió de l’estratègia SmartCAT i de Catalunya com a laboratori de solucions smart, i en la promoció del sector TIC català i dels agents que l’integren (empreses, institucions, universitats, centres de recerca, etc).
Sobre el Future Cities Show
El Future Cities Show es basa en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per les Nacions Unides i aprovats per 193 països al setembre de 2015, i la seva segona edició pivotarà al voltant de tres gran eixos temàtics: Sostenibilitat, Innovació i Felicitat.
Sota aquest paraigua, el FCS 2018 pretén reunir ambientalistes, líders de la sostenibilitat, innovadors, proveïdors de solucions, professionals sanitaris, experts en seguretat, consultors energètics, fabricants, banquers, constructors, desenvolupadors urbans, arquitectes, inversors, administracions públiques, operadors de mobilitat i estudiants sota un sol sostre per interactuar, discutir i mostrar solucions per a un futur sostenible intel·ligent.
Switch to mobile version