Autor Opinió
27 Març 2018 a 10:00

PIMEC demana que la sortida al conflicte sigui política i no judicial

logo PIMEC

PIMEC es mostra preocupada per l’agreujament del conflicte institucional, polític i social i demana amb fermesa una sortida política i de consens. La patronal lamenta que des de ja fa massa temps la judicialització ha passat per davant de la política i això només ha fet que engrevir la situació i, per tant, PIMEC entén que no és el camí adequat per resoldre el problema.

En aquest sentit, la patronal reitera la seva crida a les forces polítiques catalanes per recuperar l’autogovern i les institucions del país. Per això i atesa la situació d’excepcionalitat, considera urgent la constitució d’un govern efectiu i, si fos necessari, de concertació. Així mateix, PIMEC demana al govern de l’estat espanyol que faciliti un context de diàleg i concòrdia i contribueixi a una solució política i no judicialitzada.  

El president de PIMEC, Josep González, assistirà aquesta tarda a la reunió demanada pel president del Parlament, Roger Torrent, per valorar la situació actual i la proposta de front comú que planteja el president de la Cambra.

La patronal comparteix el malestar social davant l’actual conflicte polític i institucional però demana no canalitzar-lo a través de vagues o accions que puguin perjudicar l’economia, el teixit empresarial i l’ocupació. PIMEC recorda que malgrat la situació d’incertesa i bloqueig, l’economia catalana va bé i entre tots hem de vetllar per no malmetre-la.

Switch to mobile version