Autor Societat
24 Març 2018 a 15:00

Dispositiu especial de trànsit per la Setmana Santa 2018

1.765 Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària

Mossos d’Esquadra // Imatge del web Flickr

Mossos d’Esquadra // Imatge del web Flickr

Un total de 1.765 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària durant la  Setmana Santa. La policia de trànsit preveu realitzar 1.529 controls preventius.
 
1. Trets que caracteritzen el període de Setmana Santa
Ahir,  divendres 23 de març, arrencà el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2018que  el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa, en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra. Aquest dispositiu finalitzarà dilluns, 2 d’abril, a les 24.00 hores.
►La Setmana Santa és una de les èpoques festives de l’any que registra una mobilitat més elevada i més complicacions viàries en tot el territori. A més, es tracta d’una operació especial de trànsit que es caracteritza per ser un període de transició entre la mobilitat d’hivern i la d’estiu i per estar condicionada per les previsions meteorològiques a curt termini.
►Les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència. També es preveu que hi hagi un nombre elevat de desplaçaments cap a destinacions de segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, i per tant els eixos viaris costaners poden registrar problemes de trànsit.
Les dues fases de la Setmana Santa
 
Primera fase Setmana Santa
Comprèn des de divendres 23 de març a les 15.00 h  fins a les 24.00 h del diumenge 25 de març coincidint amb l’inici de les vacances escolars i universitàries.
En aquesta primera fase hi ha una primera operació sortida parcial des d’ahir a les 15.00 hores i fins demà dissabte 24 a les 15.00 hores en què es preveu que 500.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana Barcelona.
Segona fase Setmana Santa
Aquesta segona fase inclou els dies festius propis de la Setmana Santa i és la més problemàtica pel que fa a la mobilitat atès que en quatre dies concentra un gran número de desplaçaments. Comença el Dijous Sant, 29 de març, a les 15.00 hores, i finalitza el Dilluns de Pasqua, 2 d’abril, a les 24.00 h.
 
En aquesta segona fase distingim:
 
Una segona operació sortida parcial entre les 15.00 h de dijous 29 de març d’abril i les 15.00 h de divendres 30, que mobilitzarà un total de 400.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
►l’operació retorn d’aquesta Setmana Santa, que tindrà lloc des de les 12 h del diumenge 1 d’abril fins a les 24 h de Dilluns de Pasqua, dia 2. S’estima que uns 625.000 vehicles retornin a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.
Switch to mobile version