Autor Societat
15 Febrer 2018 a 10:00

La UE finançarà amb 8M€ un programa de l’AGAUR

Per reforçar la contractació de personal investigador postdoctoral

AGAUR

AGAUR//Foto: gencat.cat

La Unió Europea finançarà amb 8M€ un programa de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), adscrita a la Secretaria d’Universitats i Recerca, per reforçar la contractació de personal investigador postdoctoral. L’objectiu del projecte és fomentar l’atracció de talent investigador a Catalunya mitjançant el programa Beatriu de Pinós. La proposta presentada per l’AGAUR a la convocatòria Marie Sklodowska-Curie COFUND del programa marc de recerca i innovació de la UE (Horizon 2020) ha estat un dels 5 projectes espanyols i dels 21 projectes seleccionats a Europa d’un total de 124 presentats per rebre finançament i, a més, ha obtingut la valoració més alta de totes (una puntuació de 98 sobre 100). La selecció d’aquest projecte per part de la Comissió Europea (CE) valida la qualitat de l’AGAUR en la gestió dels seus programes i el sistema d’avaluació.
El projecte presentat per l’AGAUR s’adreça a la contractació de personal investigador amb el títol de doctor que estigui treballant a l’estranger, amb una trajectòria d’excel·lència destacada en qualsevol àmbit científic, per a desenvolupar la seva carrera en un grup o entitat del sistema de ciència, innovació i tecnologia català per un període de tres anys. La CE ha valorat molt positivament el projecte pel que fa a la transparència en el procés de selecció de candidats, el seu impacte en la carrera del personal investigador i la capacitat de gestió de l’AGAUR per dur-lo a terme.
Els ajuts Beatriu de Pinós, finançats per la direcció general de Recerca i gestionats per l’AGAUR, es convoquen des de l’any 2005 i van ser finançats anteriorment per la Comissió Europea amb 10 milions d’euros els anys 2009 i 2012. L’exitosa participació de l’AGAUR en aquest programa europeu altament competitiu, ha permès no només captar fons per la recerca sinó també alinear les polítiques catalanes d’atracció de talent i carrera investigadora a nivell europeu i reforçar i ampliar l’excel·lència de la base científica de Catalunya per fer-la més competitiva a nivell internacional.
La Unió Europa va publicar el programa de cofinançament d’ajuts COFUND per primera vegada l’any 2007, on Catalunya ha estat una de les grans beneficiàries, juntament amb Suïssa i Alemanya. Amb el finançament d’un total de 27 projectes catalans, Catalunya és el país d’Europa amb més ajuts d’aquest tipus, i això ha representat que prop de 1000 investigadors han pogut desenvolupar la seva carrera en una entitat del nostre país o realitzar una estada de recerca en entitats d’arreu del món.
Podeu trobar més informació d’aquests programes a la web de l’AGAUR  http://agaur.gencat.cat/ca/internacionalitzacio/
Switch to mobile version