Autor Societat
16 Gener 2018 a 15:00

Obertes les preinscripcions al programa “Vacances en família”

S’ofereixen 59.300 places a la xarxa d’albergs de la Generalitat

vacances en familia

L’Agència Catalana de la Joventut va obrir ahir dilluns 15 de gener les inscripcions al programa “Vacances en família”, que el 2018 arriba a la seva catorzena edició amb una oferta de 59.300 places per a un total de 11.584 famílies amb fills menors de 18 anys.
El programa, que té el suport de la Direcció General de Famílies, està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys) amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, i afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants.
La iniciativa es desenvolupa en un total de 31 albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en diferents èpoques de l’any. En total, s’ofereixen 68 períodes d’estada de 2, 3, 4 i 7 nits repartits entre la Setmana Santa, l’estiu, els diversos ponts al llarg de l’any i els caps de setmana des del mes de març de 2018 fins al de febrer de 2019.
Les estades es complementen amb activitats i espectacles (descoberta de l’entorn natural i cultural, animació musical i tallers de manualitats, entre d’altres) en els torns de més de dues nits, amb l’objectiu de compartir i aprendre a través del lleure.
Aposta per la igualtat d’oportunitats de totes les famílies
Per segon any consecutiu, el “Vacances en família” també incorpora cinc subprogrames dirigits a famílies d’especial atenció pública, que tindran l’estada becada o totalment gratuïta amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies catalanes. Aquestes famílies tenen reservada la seva plaça al marge del procés de preinscripcions, gràcies a la iniciativa pilotada per la Direcció General de Famílies a través de la col·laboració amb les entitats socials que gestionen l’acompanyament d’aquestes persones.
Així doncs, per mitjà d’aquests subprogrames es reservaran places per famílies en situació de vulnerabilitat que es troben en risc d’exclusió social; per a famílies acollidores; places per a famílies amb un gran nombre d’integrants; places pel programa Respir, dirigit a famílies amb fills amb discapacitat; i per a dones víctimes de violència masclista. A més a més, es destinaran places per a un miler de famílies monoparentals, que més enllà del descompte ja previst en el preu, tindran garantides les places per poder participar al programa.
L’objectiu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies és, d’una banda, el de garantir que tothom pugui gaudir d’un espai de lleure en família i, de l’altra, posar els albergs públics al servei de les diferents realitats socials del país, sobretot la d’aquells col·lectius que sovint tenen més dificultats per poder gaudir d’uns dies de lleure conjuntament amb les seves famílies.
També per segona edició consecutiva, el programa obre la possibilitat de participar-hi als familiars directes majors de 65 anys, que gaudiran d’una tarifa reduïda. Amb aquesta iniciativa, el “Vacances en família” pretén facilitar les relacions intergeneracionals i reforçar-ne els vincles afectius.
Preinscripcions obertes fins el 5 de febrer
Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins el proper 5 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 7 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.
El preu general del programa és de 27,85 euros per persona i nit. Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció. D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tenen un 10% de descompte en tots els serveis. Un total de 427 famílies monoparentals i 1.228 nombroses es van beneficiar d’aquesta reducció en l’edició passada del programa.
Des de la seva posada en marxa l’any 2005, 246.299 persones corresponents a 65.011 famílies han gaudit del programa “Vacances en família”.
Switch to mobile version