Autor Economia
21 Gener 2018 a 15:00

Catalunya s’enduu el I Premi de Turisme Responsable que atorga la Fundación InterMundial

Per la seva tasca en favor del turisme accessible

ACT Octavi Bono Xavier Espasa

Catalunya ha rebut un dels guardons dels I Premis de Turisme Responsable organitzats per la Fundación InterMundial Seguros en col·laboració amb Fitur i l’Instituto Tecnológico Hotelero.
El jurat ha atorgat la menció especial a Catalunya en la categoria de Destinacions per la seva iniciativa “Turisme accessible, turisme per a tothom”, amb què en els últims 10 anys ha incrementat el nombre de destinacions de turisme accessible, passant de 16 a les 26 actuals. El jurat ha valorat “la promoció que fa Catalunya d’experiències turístiques a través de la identificació de destinacions que cobreixen tota la cadena de valor en accessibilitat: allotjament, transport, recursos turístics, restauració i serveis d’atenció”.
El director general de Turisme, Octavi Bono, acompanyat del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha recollit el guardó lliurat en el marc de la fira Fitur que té lloc fins diumenge a Madrid. Bono ha agraït el reconeixement a una tasca que ha contribuït a posicionar Catalunya com a destinació referent pel que fa a turisme accessible i que ens anima a continuar per aquest camí per fer del turisme una activitat a l’abast del màxim nombre de persones”.
 
56 candidatures de 13 països diferents optaven a aquests primers Premis de Turisme Responsable que tenen com a objectiu de la Fundación InterMundial que tenen com a objectiu reconèixer la implicació d’empreses i entitats turístiques que treballen pel desenvolupament i activació d’un turisme que promogui unes pràctiques responsables amb el medi ambient, l’economia i la societat local.
 
Catalunya participa a Fitur amb una setantena d’empreses i entitats del sector turístic català i trobaran l’oferta de les nou marques turístiques (Costa Brava, Costa Barcelona, Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Terres de Lleida, Val d’Aran i Pirineus). Enguany, entre d’altres propostes, el circuit de Barcelona-Catalunya porta un vehicle F1 de Red Bull perquè els visitants es puguin fotografiar amb ell, i la zona gastronòmica corre a càrrec de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida que ofereix un menú degustació amb productes del territori. L’espai gastronòmic compta també amb la col·laboració de Cellers Torres, Freixenet i Estrella Damm.

Sota l’eslògan És el que veus. És el que vius, l’estand de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) representa un gran llibre de viatge per Catalunya on la cultura hi té un paper destacat amb la declaració de 2018 com a Any del Turisme Cultural. Fitur reuneix més de 9.600 empreses i entitats expositores de 165 països i rep la visita de prop de 136.000 professionals de la indústria turística internacional.

Switch to mobile version