Autor Economia
18 Gener 2018 a 10:00

2018: Any del Turisme Cultural

És el que veus. És el que vius, 

Catalunya Fitur 2018

El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, van participat, juntament amb una setantena d’empreses i institucions, en el primer dia de Fitur, la fira turística més important de l’Estat Espanyol, que té lloc a Madrid des d’ahir i fins diumenge 21 de gener. Avui, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, encapçalarà la delegació catalana que visitarà l’estand de Catalunya.
Sota l’eslògan És el que veus. És el que vius, l’estand de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) representa un gran llibre de viatges per Catalunya. En 900 m2, es promocionen les moltes experiències pensades per als turistes (familiars, enoturístiques, d’aventura, de negocis…), així com les novetats de les nou marques turístiques del territori: Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Val d’Aran, Terres de l’Ebre i Barcelona.
El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat que “en el marc de la nostra participació en fires promocionals, a Fitur donem el tret de sortida del que serà l’any temàtic dedicat al turisme cultural. L’objectiu d’aquesta iniciativa és subratllar tots aquells valors associats a la cultura i al patrimoni cultural, que són molts i molt amplis. Tots ells, a més, amb un gran potencial per dotar de continguts experiencials noves propostes turístiques arreu del territori per oferir als nostres visitants”.
 
2018: Any del Turisme Cultural a Catalunya
El Parlament Europeu ha declarat 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural. Des de l’àmbit turístic, l’Agència Catalana de Turisme aprofita la centralitat que la cultura té aquest 2018 per declarar l’Any del Turisme Cultural 2018, amb el repte de propiciar que el turisme posi en valor la cultura i el patrimoni cultural, tant material com immaterial, com a factor clau de singularització de la destinació catalana. Es tracta d’un repte bidireccional en què la cultura potencia la singularitat dels atractius turístics culturals i, d’altra banda, el turisme col·labora en la promoció de la cultura.
La voluntat de l’ACT és aprofitar aquest any temàtic per difondre tot el patrimoni cultural català -el més i el menys conegut- i equilibrar i millorar els fluxos econòmics als diferents territoris de Catalunya. En aquest sentit, la cultura té una presència destacada en l’estand català a Fitur. Per exemple, la cabina sensorial de realitat virtual amb continguts immersius que s’hi pot trobar, està tematitzada amb imatges relacionades amb el patrimoni cultural català com ara castellers, monestirs, museus, diables, gegants, capgrossos i altres icones emblemàtiques d’arreu del territori. El vídeo s’acompanya de moviment, aire i canvis de temperatura, amb l’objectiu que els visitants experimentin la vivència de visitar la Catalunya més cultural de la forma més real possible.
Participants a l’estand de Catalunya
 Els visitants que s’acostin a l’estand català trobaran l’oferta de les nou marques turístiques (Costa Brava, Costa Barcelona, Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Terres de Lleida, Val d’Aran i Pirineus) i de diferents empreses i entitats. Enguany, entre d’altres propostes, el Circuit de Barcelona-Catalunya porta un Red Bull de F1 perquè els visitants es puguin fotografiar amb ell, el FC Barcelona i Port Aventura World i la zona gastronòmica corre a càrrec de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida que ofereix un menú degustació amb productes del territori.
Participants a l’estand de Catalunya
– Agència Catalana de Turisme
Barcelona
– Turisme de Barcelona
Paisatges Barcelona

– Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona
– Cardona
– Igualada
– Manresa
– Moià
– Montserrat
– Vic

 Costa Barcelona
– Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona
– Calella
– Castelldefels
– Granollers
– Malgrat de Mar
– Mataró
– Pineda de Mar
– Sabadell
– Sant Sadurní d’Anoia
– Santa Susanna
– Sitges
– Terrassa
– Vilafranca del Penedès
– Vilanova i la Geltrú
Costa Brava
– Patronat de Turisme Costa Brava Girona
– Blanes
– Lloret de Mar
– Roses
Costa Daurada
– Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada
– Turisme de Tarragona
– Altafulla
– Calafell
– Cambrils
– Creixell
– El Vendrell
– L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors
– Mont-roig del Camp – Miami Platja
– Reus
– Roda de Berà
– Salou
– Tarragona
– Torredembarra
– Vila-seca, la Pineda Platja
– Aquopolis Costa Daurada
Terres de l’Ebre
– Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Terres de l’Ebre
– Consell Comarcal de la Terra Alta
– Alcanar
– Amposta
– Ascó
– Camarles
– L’Ampolla
– Sant Carles de la Ràpita
– Tortosa
Terres de Lleida
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
– Garrigues
– Segarra
– Montsec
– Pla d’Urgell
– Segrià
– Urgell
 Val d’Aran
– Conselh Generau d’Aran

Pirineus
– Alt Empordà
– Alt Urgell
– Alta Ribagorça
– Berguedà
– Cerdanya
– Garrotxa
– Pallars Jussà
– Pallars Sobirà
– Ripollès
– Solsonès
– Val d’Aran
Switch to mobile version