Autor Cultura
18 Desembre 2017 a 10:00

67a Nit de Santa Llúcia

Organitzat per Òmnium Cultural

L’acte ha estat encapçalat pel vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i, a més de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, també ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a través d’un vídeo enregistrat.

Considerats els premis més rellevants de les lletres catalanes, entre els guardons destaquen el premi Sant Jordi de novel·la a l’escritor nord català Joan-Lluís Lluís, el premi Carles Riba de poesia l’ha obtingut Josep M. Fulquet amb el llibre Ample vol de la nit. , el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions ha premiat una debutant, l’escriptora Clara Queraltó. i el premi Frederic Roda de teatre. En l’àmbit de literatura infantil i juvenil, el Folch i Torres de novel·les per a nois i noies ha quedat desert, per manca de qualitat dels originals presentats. Mentre que el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil ha estat per a Ivan Ledesma amb l’obra Negorith. També s’ha canviat el nom del Premi de Comunicació que des d’ara s’anomena Premi Muriel Casals.

Durant el seu parlament, la presidenta de la Diputació de Barcelona, ha afirmat que «Com a institució que estima Catalunya, continuarem donant suport i seguirem col·laborant amb les entitats que defensen el nostre país de manera pacífica, generosa i culta».

Conesa, que ha remarcat que aquesta nit «és excepcional, perquè ens han manllevat les institucions d’una manera gens democràtica», també ha destacat la tasca, el lideratge, la fermesa i el compromís d’Òmnium Cultural. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha afegit que «reivindiquem la llibertat pels presos i pel nostre país».

Entre d’altres persones del món polític i social, també ha assistit el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé

La 67a Nit de Santa Llúcia ha finalitzat amb el cant del Segadors a càrrec d’alumnes de l’escola Oriol Martorell i la fotografia de tots els premiats amb les autoritats presents.

 

,

Switch to mobile version