Autor Articles i estudis
10 Octubre 2017 a 18:00

Perdre

joan juncosa amic

A quants no els hi haurà passat que no s’adonen del que tenen fins que ho perden. Quan valores més la salut? Quan no la tens i així amb tantes i tantes coses. Dissabte vaig estar en una conferència sobre psicoteràpia. És increïble els casos que explicava Carles el psicòleg. Com les emocions són capaces de fer-nos emmalaltir. Explico casos molt complexos però també alguns ben senzills. En definitiva les emocions ens afecten. Us imagineu o recordeu un sentiment de pèrdua? És una cosa molt dura i certament difícil de superar. La pèrdua existeix i existirà sempre a la vida. Però si som conscients i agraïts d’allò que tenim, si ho valorem, ens resultarà més suportable i més fàcil superar una pèrdua. També és molt important saber en realitat que perdem. Posem un exemple. La ruptura d’una parella. És normal trobar a faltar a l’altra persona. Però és molt important analitzar aquesta sensació de falta. Potser arribarem a trobar que no és la persona el que ens falta. Potser arribem a descobrir que el que trobem a faltar és la companyia, o les activitats, és a dir coses concretes que podem trobar sense l’altra persona. En definitiva siguem conscients del que tenim exactament, valorem-ho i gaudim. D’aquesta manera cap pèrdua serà menys dolorosa. De tant en tant perdre el nord no està malament, es descobreixen noves direccions.

Per: juanjuncosa.com / AMIC

Switch to mobile version