Autor Articles i estudis
14 Octubre 2017 a 12:00

Per què em cau el cabell? Preguntes i respostes sobre la caiguda del cabell

bellesa caiguda cabell

La caiguda del cabell segueix sent el problema estètic que més preocupa als homes, però també a moltes les dones. Els uns i els altres es pregunten la raó i què poden fer per evitar la caiguda. Aquestes són algunes de les respostes als dubtes més freqüents.

Quina és la raó que un cabell caigui?
La caiguda del cabell està directament relacionada amb l’envelliment accelerat de la seva arrel. Això es deu al fet que el col·lagen, abans flexible en un cabell sa, es torna dens i rígid i empeny el cabell de forma prematura a l’exterior. Aquesta rigidificació del col·lagen trenca el ritme del cicle capil·lar que s’escurça donant lloc a cabells més fins i que cauen amb més freqüència, dia a dia.

Quines són les principals causes de la caiguda del cabell?

  • Estrès lleu o intens el 29%
  • Canvi d’estació 13%
  • Embaràs 10%
  • Menopausa 7%
  • Fatiga 3%
  • Altres 19%
  • No sap el 28%

Què maltracta el nostre cabell?
Les condicions mediambientals que tenen un efecte nociu acumulatiu, com l’exposició excessiva als raigs UV, el contacte amb l’aigua de mar durant les vacances, tractaments de permanent, decoloració i tint realitzats amb massa freqüència.

Com podem detectar una caiguda anormal?
És normal perdre entre 60 i 100 cabells per dia. Aquests cabell es troba generalment al matí al coixí o es queden a la pinta o en el raspall. Si aquesta xifra es dispara, podem parlar de caiguda, si a més cada vegada que passem la mà pels cabells, alguns es queden en ella.

Com afecta la seva caiguda del cabell a l’home?
Al 54,7% dels espanyols se li cau el cabell. Segueix sent la seva major preocupació estètica i causa de la pèrdua de seguretat i autoestima.

Com afecta la dona?
El 54% de la població femenina en edats compreses entre els 18 i 44 reconeix patir aquest problema. El viuen tan malament com els homes o pitjor. Si és el cas, els cabells cauen de forma difusa i sobtada, encara que la seva reposició és més ràpida. Quan la cabellera de la dona comença a despoblar-se, l’home ja està gairebé calb.

Per què cau amb més freqüència a la tardor i a la primavera?
Aquest fet està clarament demostrat però no té una explicació científica. Tot són hipòtesis, com ara que l’estrès sofert durant l’estiu i durant l’hivern, a causa de les temperatures extremes, fan que a la tardor i a la primavera el cabell tingui tendència a caure.

Com funciona la cosmètica anticaiguda?
Atura el procés d’inflamació que accentua la caiguda del cabell. Activa la microcirculació sanguínia, estimula la regeneració cel·lular, aporta principis actius (vitamines, minerals i oligoelements) que hidraten, flexibilitzen la fibra capil·lar i estimulen el creixement natural del cabell.

Per: bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version