Autor Societat
16 Octubre 2017 a 10:00

Nou persones mortes en cinc accidents de trànsit

En zona interurbana

Eugenia Domenech sct

Des de les 15.00 h de dimecres dia 11 fins a les 20.00 h dediumenge 15 d’octubre, han mort nou persones en cinc accidents de trànsit en zona interurbana
 
La Directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, ha demanat avui la “màxima prudència i atenció a la carretera per evitar més sinistres mortals com els d’aquest pont del Pilar”En aquest sentit, ha demanat responsabilitat a l’hora de compartir la via pública, una conducció en unes condicions òptimes, l’ús dels sistemes de seguretat passiva i  el respecte pels límits de velocitat entre d’altres factors a tenir en compte. Així mateix, Doménech ha tingut un “record per les víctimes i familiars dels accidents ocorreguts durant un pont que ha estat dramàtic”.
 
Eugenia Doménech també ha explicat que “la mortalitat per accident de trànsit d’aquest any ja sobrepassa la del mateix període de l’any anterior (127 víctimes mortals en zona interurbana entre l’1 de gener i el 14 d’octubre aquest 2017, quan en aquest període de 2016 van ser 123)”. Davant d’això, Doménech ha mostrat la seva preocupació i també la voluntat del Servei Català de Trànsit de continuar treballant perquè no hi hagi cap víctima mortal per accident de trànsit. Una sola víctima ja és massa” –ha afirmat.
 
Accidentalitat mortal durant el pont del Pilar
 
Des de les 15.00 h de dimecres 11 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 15 d’octubre, s’han registrat nou víctimes mortals en cinc sinistres de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana.
L’últim sinistre ha ocorregut cap a les 07.16 h d’avui diumenge dia 15. Hi ha hagut una col·lisió frontal entre una furgoneta i un turisme al punt quilomètric 368 de la C-31 a Ventalló (Alt Empordà) i, a conseqüència d’això, ha mort el conductor i únic ocupant del turisme. A més, pel que fa als tres ocupants de la furgoneta, hi ha hagut dues persones ferides menys greus i una altra persona ferida lleu.
De l’accident més greu se’n va tenir avís a les 07.22 h del dissabte 14. Per causes que s’estan investigant, un tot terreny va sortir de la via i va bolcar al punt quilomètric 0,5 de la carretera GIV-5225 a Molló (Ripollès) i els seus quatre ocupants van morir.
Divendres 13 d’octubre, cap a les 22.59 h, una motocicleta va sortir de la via en un camí rural (amb accés al punt quilomètric 52 de la C-37) a Santa Maria de Miralles (Anoia) i el seu conductor i únic ocupant també va morir.
Dijous 12 d’octubre, cap a les 11.07 h, hi va haver una col·lisió frontal entre dos turismes al punt quilomètric 1 de la BV-1433 a les Franqueses (Vallès Oriental). El conductor d’un d’aquests vehicles també va perdre la vida. A més, les dues persones que viatjaven a l’altre turisme van resultar ferides, una greu i l’altra menys greu.
Dimecres 11 d’octubre, cap a les 23.08 h, hi va haver una col·lisió frontal en la qual s’hi van veure implicats una furgoneta i dos turismes. Els fets van passar al punt quilomètric 5 de la C-12 a Amposta (Montsià). A conseqüència d’això, el conductor i la passatgera davantera de la furgoneta van morir. A més, tres persones més van resultar ferides menys greus.
Pel que fa a la mobilitat de retorn de la tarda de diumenge cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han registrat aturades a les següents vies:
–       C-16: 14,5km de congestió entre el Túnel del Cadí i la Nou de Berguedà i 4km de lentitud, amb aturades, a Cercs en sentit sud;
–       N-260: 7km de retenció a Campdevànol en sentit Vic;
–       C-17: 2km de cua a Ripoll en sentit Vic i 10 km de retenció a la zona de Parets del Vallès en sentit Barcelona;
–       C-14: 10km de retenció a Organyà i 3km a Ponts en sentit sud;
–       AP-7: 7km de retenció a Hostalric, 3km de cua a Sant Celoni i 5km de retenció a la Roca del Vallès en sentit sud. També 2km de cua a Sant Cugat en sentit sud per un vehicle avariat i 2km més de retenció a Sant Sadurní d’Anoia en sentit Barcelona;
–       C-55: 6km de retenció a Castellgalí en sentit Barcelona;
–       N-340: 3km de lentitud i aturades al Vendrell, 3km més a Castellet i la Gornal i 3km més a Vallirana en sentit nord;
–       A-2: 16km de retenció a Vilagrassa per un accident, 2km d’aturades a Jorba i 4km de cua a Castellolí, en aquest cas per obres, 9km més de retenció a Esparreguera i 5km més a Sant Vicenç dels Horts tot en sentit Barcelona.
Per minimitzar les afectacions viàries de la tarda de diumenge, com els altres dies del pont, s’han habilitat diverses mesures de regulació i ordenació del trànsit. De moment, fins a les 20.15 h d’avui, han retornat a l’àrea metropolitana de Barcelona el 89,7% dels 262.000 vehicles estimats, més de 235.000.
O

 

Switch to mobile version