Autor Economia
10 Octubre 2017 a 10:00

Les exportacions catalanes han representat el 27,4% del total d’Espanya

I el 35,5% del total d’inversió estrangera

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 5% el juliol en comparació amb el mateix mes de l’any passat i han assolit els 6.069,1 milions d’euros. Aquest juliol les vendes catalanes a l’exterior han representat el 27,4% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.

Els sectors que han concentrat el gruix de les exportacions de Catalunya el mes de juliol han estat, segons dades del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, els béns d’equip (que han assolit els 1.103,4 milions d’euros;un creixement del 5,1%), l’automoció (971,8 milions d’euros; +3,6%) i els productes químics (1.546,7 milions d’euros; +2,2%).

Pel que fa al període gener-juliol, les vendes de Catalunya a l’exterior sumen 41.708,8 milions d’euros, un creixement del 8,8% en termes interanuals. Es tracta d’un creixement superior al de la mitjana de la Unió Europea (+7,8%) i al de països com Itàlia (+7,6%), Alemanya (+6,4%) o França (+3,6%).

De fet, les exportacions acumulades des d’inici d’any han crescut a les quatre demarcacions catalanes: Barcelona (+6,8%), Girona (+13,4%), Lleida (+9,8%) i Tarragona (20,6%).

La inversió estrangera a Catalunya creix un 20,6% la primera meitat de l’any

La inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros la primera meitat de l’any, xifra que representa un creixement del 20,6% en comparació amb el mateix període de l’any passat. Es tracta del segon millor primer semestre de la sèrie històrica.

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions d’euros –que suposa un creixement del 20,6% en termes interanuals-. De fet, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera d’indústria manufacturera a tot l’Estat espanyol, amb un 35,5% del total. Sectorialment, també destaquen les inversions destinades a Comerç (16,4%), Activitats immobiliàries (16,3%), Altres serveis personals (10,4%) i Hostaleria (9,6%).

Segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, entre gener i juny, les principals empreses inversores a Catalunya han estat de França (27,5%), Països Baixos (20,0%), Luxemburg (7,7%), Itàlia (7,1%) i Alemanya (6,7%).

Switch to mobile version