Autor Ensenyament
14 Octubre 2017 a 15:00

La Diputació destina 1,68 MEUR en ajuts

Per lluitar contra l’abandonament escolar prematur

Diba abandonament escolar

La Diputació de Barcelona ha aprovat destinar 1.680.000 milions d’euros en ajuts als municipis per lluitar contra l’abandonament escolar prematur en el marc del Programa “Transicions educatives” per al curs 2017-2018. Aquest programa ofereix als ens locals recursos econòmics i tècnics per desenvolupar cursos de preparació per a l’accés als cicles formatius i programes de formació i inserció (PFI). Amb aquestes mesures formatives la corporació es pretén ampliar les garanties de permanència i retorn al sistema educatiu.

La finalitat d’aquest programa és facilitar trajectòries personals i professionals exitoses. Per aconseguir-ho, es reforça l’actuació dels ajuntaments i de les escoles municipals de persones adultes per oferir noves oportunitats i facilitar la continuïtat i la reconnexió amb el sistema educatiu a aquelles persones, majoritàriament joves, que no han pogut superar l’educació secundària obligatòria o que, havent abandonat els estudis prematurament, volen reprendre els seus itineraris formatius.

El programa ofereix recursos econòmics, 1.680.000€ per al curs 17-18, i acompanyament tècnic i formatiu als ens locals de la demarcació de Barcelona per finançar les despeses relacionades amb la realització de:

-Cursos de preparació per a l’accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior

-Programes de formació i inserció en la modalitat Plans d’Iniciació Professional (PIP)

-Programes de formació i inserció en la modalitat de Programes de Transició al Treball (PTT)

Switch to mobile version