Autor Economia
23 Octubre 2017 a 10:00

68 cellers participaran a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona

mostra vi cava incavi

Barcelona acollirà del 27 al 29 d’octubre la 37ª edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya al passeigLluís Companys de Barcelona. Enguany, la Mostra suma sinèrgies amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona, fet que es traduirà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català a la ciutat de Barcelona.

El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, acompanyat del director del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, han presentat avui a l’Hotel Mandarin de Barcelona, ambdues propostes.
En aquesta 37ª edició, la Mostra comptarà amb la participació d’un total de 68 cellers amb més de 500 referències de les 12 DO catalanes. La Mostra, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), s’ha convertit en un aparador immens de l’oferta vitivinícola del nostre país. A aquesta gran oferta vinícola, s’hi suma l’oferta alimentària, que acompanyarà el tast amb una proposta de productes de proximitat. A més, la col·laboració de la Mostra i Turisme de Catalunya permetrà als visitants conèixer l’oferta enoturística del nostre país.
A més de l’itinerari lliure de degustacions de vins oferts pels diferents cellers, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a les dues sales de tast habilitades a la Mostra.
D’altra banda, els vins icona dels cellers participants a la Mostra tindran un lloc reservat a l’Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir de grans vins en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L’Espai Selecció manté l’accés diferenciat, per a preservar l’ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.
Com en els últims anys també hi haurà una iniciativa solidaria a benefici de Verema Solidària.
El vi català va generar el 2016 a casa nostra 248M€
 
A nivell global i amb dades facilitades pels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen (CRDO), el mercat internacional de vi i cava català emparat sota una DO va representar el 60% de les vendes, principalment a Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, i amb un fort impuls en els nous mercats, durant l’any 2016.
Segons el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, “el sector cada vegada entén més que el seu mercat és el món”. Així ho demostra el fet que més de 620 cellers catalans arribin a més de 140 destinacions i generin un volum de vendes de 344M€”.
A nivell local, i segons dades facilitades per Nielsen, el vi català amb DO va generar el 2016 a casa nostra 248M€, “un xifra que s’ha incrementat un 8,9% respecte l’any 2015”. Per canals i en volum, aquest vi va representar el 2016, el 33,14% del total de vendes del canal Horeca (hosteleria i restauració) i el 32,87% del canal Alimentació (consum a les llars). “Aquests xifres demostren que els catalans cada vegada compren vins de més qualitat i que la tendència dels últims anys mostra que el consum de vi amb DO no para de créixer en els dos canals”, ha afirmat Puig.
Suma de sinèrgies amb la iniciativa Hotels amb DO
Durant la roda de premsa també s’ha presentat la 6ª edició d’Hotels amb DO. Setmana dels vins catalans als hotels de Barcelona, que aquest any coincidirà durant els dies de la mostra amb l’objectiu de presentar una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català a la ciutat de Barcelona.
Un total de 25 hotels emblemàtics de Barcelona realitzaran del 23 al 29 d’octubre tastos de vins amb denominació d’origen (DO) catalana en els seus espais més íntims i inspiradors.
Gràcies a aquesta iniciativa, organitzada conjuntament pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’INCAVI, es podran tastar vins i caves de les 12 denominacions d’origen catalanes, amb consells pràctics d’acreditats sommeliers i productors, en alguna de les 50 sessions de tast organitzades pels hotels que ofereixen aquesta activitat. L’experiència té un cost de 15 euros i inclou el tast d’un total de sis vins.
La proposta del Gremi d’Hotels per aquesta setmana es completa amb sopars especials que alguns establiments han dissenyat per a la Setmana d’Hotels amb DO. Per a més informació i reserves: http://mesqhotels.cat/
 Aquesta iniciativa que permet conèixer la varietat de vins de Catalunya  també compta amb el suport de l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona (ESHOB) i de Riedel.
Els 25 hotels de Barcelona que participaran en aquesta proposta són:
–       1898
–       Alexandra Barcelona Hotel, Curio Collection by Hilton
–       Bagués
–       Barcelona Catedral
–       Casa Fuster
–       Catalonia Barcelona Plaza
–       Catalonia Eixample 1864
–       Claris Hotel & Spa 5* GL Monument Condes de Barcelona
–       Crowne Plaza Barcelona Fira-Center
–       El Palace
–       Fairmont Rey Juan Carlos I
–       Grand Hotel Central
–       H10 Marina Barcelona
–       Mandarin Oriental Barcelona
–       Hotel Neri Relais& Châteaux
–       Monument Hotel
–       NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón
–       Novotel Barcelona City
–       Ohla Barcelona
–       Ohla Eixample
–       Omm
–       Pulitzer
–       SOFIA
–       The One
Cellers participants a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya
1.    Abadal
2.    Adernats
3.    Alta Alella Mirgin
4.    Altavins
5.    Bodegues Capità Vidal
6.    Bodegues Visendra
7.    Canals & Munné
8.    Canals Nadal
9.    Casa Berger
10. Castell del Remei
11. Castellroig
12. Caves Vilarnau
13. Celler Arché Pagès
14. Celler Blanch
15. Celler Carles Andreu
16. Celler Carviresa
17. Celler Cooperatiu d’Espolla
18. Celler de Capçanes
19. Celler de les Aus
20. Celler Gerisena
21. Celler Hugas Batlle
22. Celler la Vinyeta
23. Celler Mas del Botó
24. Celler Mas Garcia Muret
25. Celler Quim Batlle
26. Celler Ronadelles – Cap de Ruc
27. Celler Vidbertus
28. Cellers Àngel Gustà
29. Cellers Castell d’Or
30. Cellers d’en Guilla
31. Cellers Unió
32. Cérvoles
33. Clos Montblanc
34. Clos Pons
35. Coca i fitó
36. Covides Vinyes – Cellers
37. El Vinyer
38. Empordàlia
39. Espelt Viticultors
40. Estol Verd Celler
41. Gerida Viticultors
42. Grup Oliveda
43. Jean Leon
44. Josep Mª Ferret Guasch
45. Juvé & Camps
46. Llopart
47. Mas Foraster
48. Mas Llunes
49. Mas Rodó Vitivinícola
50. Maset
51. Mastinell Cava & Hotel
52. Miquel Pons Vins i Caves
53. Naveran
54. Perelada
55. Pinord
56. Ramon Roqueta
57. Rendé Masdéu
58. Rovellats
59. Sant Josep Vins
60. Sumarroca
61. Torre del Veguer
62. Torres
63. Vallformosa Cava
64. Vins de Pedra
65. Vins de Taller
66. Vins i Caves Portell
67. Vinyes dels Aspres
68. Vives Ambròs, vins i caves
Switch to mobile version