Autor Societat
12 Setembre 2017 a 10:00

Manifestació pel SI a Barcelona

Emotiu minut de silenci per les victimes dels atemptats del 17-A

manifestacio 11-s

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va participar ahir de la mobilització organitzada per l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI en motiu de la Diada Nacional de Catalunya i ha celebrat que “ho hem tornat a fer”. El president Puigdemont ha fet aquestes declaracions després de conèixer que més d’un milió de persones, tres-centes cinquanta mil segons la Delegació del Gobierno d’Espanya, s’han concentrat a Barcelona i “han demostrat al món de quina manera els catalans reivindiquem els nostres drets: de forma festiva, massiva i pacífica”. En paraules del president, la jornada ha transcorregut amb “normalitat absoluta, que és com ens hem plantejat el referèndum de l’1-O”.

“Què més hem de fer perquè s’entengui bé que el poble de Catalunya vol votar?”, s’ha preguntat el cap de l’executiu, que ha afegit que Catalunya “vol votar de manera absolutament acordada amb qui calgui perquè és un conflicte polític”. El president ha lamentat que “ha faltat molta política per part de l’estat espanyol i hi ha sobrat massa justícia, massa policia i massa clavegueres”. Per aquest motiu, ha recordat al govern espanyol que són a temps de reflexionar, que mirin què ha passat avui a Catalunya”. Si el govern espanyol vol asseure’s a negociar i parlar de quina manera els catalans podem votar, podem parlar de tot, ha insistit, tot i que ha assegurat que això no serà possible perquè malgrat aquestes mostres que hem fet durant anys. és difícil que puguin canviar amb la seva lògica de pensament únic.
En declaracions davant dels mitjans de comunicació, el president Puigdemont ha afirmat que “la gent té ganes de votar i el compromís del nostre Govern és que, efectivament, puguin votar. Segons el cap de l’executiu, el govern espanyol considera que el procés polític que viu Catalunya “és obra de 4 embogits, de gent fanatitzada, de gent que vol fer un cop d’estat” i ha constatat que “des d’aquest apriorisme és difícil que puguin entendre res”. Davant d’aquesta situació,“nosaltres anirem tirant i anirem passant”, ha sentenciat.
Switch to mobile version