Autor Societat
1 Setembre 2017 a 10:00

La vaga d’examinadors de trànsit afectarà uns 1.000 treballadors d’autoescola

Hi han pendents uns 50.000 exàmens

Oficina RACC

Oficina RACC // Imatge cedida pel RACC

PIMEC, la Federació d’Autoescoles de Catalunya i la plataforma ‘Les autoescoles diuen prou’ varen fer ahir una declaració conjunta davant la vaga d’examinadors de trànsit anunciada pel setembre.

Davant l’aturada, les entitats han estimat avui que les autoescoles preveuen un ERO a les properes setmanes que afectaran uns 1.000 treballadors. Aquesta xifra suposa gairebé un terç del total registrat durant el primer semestre d’enguany a Catalunya.

PIMEC està sempre a favor del diàleg social i lamenta que les parts no hagin arribat a un acord. En aquest sentit, les entitats recorden que els alumnes paguen 91,20 € com taxa d’examen de conduir. Ara mateix, es calcula que hi ha 50.000 exàmens pendents de fer arreu de l’Estat, que representen uns 4,5 milions € en taxes, suficient per a poder oferir noves places d’examinador. A Catalunya es fan anualment uns 150.000 exàmens, que a 91,20 € per cap de taxes, representen uns 135 milions d’ingressos. El cost del cos d’examinadors i personal de suport actualment a Catalunya, unes 200 persones, és molt inferior.

Atès que Catalunya és una de les comunitats més afectades per aquesta greu situació, PIMEC, la Federació d’Autoescoles de Catalunya i la plataforma “Les autoescoles diuen prou” insten a la Delegació del Govern central a Catalunya, amb qui les autoescoles ja es van reunir, a pressionar les parts perquè se sotmetin a la mediació.

La roda de prema va comptar amb la participació de Joan Sala, vicepresident de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Jaume Valls, portaveu de “Les autoescoles diuen prou” i Jacint Soler, director de Col·lectius de PIMEC

Switch to mobile version