Autor Societat
23 Setembre 2017 a 18:00

Comunicat del Departament d’Interior

 L’Estat Espanyol pretén aplicar l’article 46 de la Llei 2/1986

Josep Lluis Trapero Major Mossos

Aquest matí s’ha celebrat una reunió a la Fiscalia Superior de Catalunya en la que hi han participat les forces i cossos de seguretat de l’Estat, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra.
Els serveis jurídics del Departament d’Interior estan estudiant aquesta instrucció per tal de donar una resposta jurídica.
A part dels comandaments de les policies judicials ha assistit també per segona vegada un alt càrrec del govern de l’Estat Espanyol, el sr. Diego Pérez de los Cobos, director del Gabinete de Coordinación y Estudios de la Secretaría de Estado de Seguridad del Ministerio.
Tal i com vam avançar ahir des del Departament d’Interior, l’Estat Espanyol pretén aplicar l’article 46 de la Llei 2/1986 de Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado, per dirigir des de l’Estat els Mossos d’Esquadra.
Denunciem la voluntat d’intervenir els Mossos d’Esquadra tal i com s’ha fet amb les finances de la Generalitat de Catalunya.
Des del Govern de la Generalitat no acceptem aquesta ingerència de l’Estat, perquè se salta tots els òrgans que el marc jurídic actual disposa per coordinar la seguretat a Catalunya.L’Estat pretén dirigir els operatius policials de Catalunya a través d’un alt càrrec del Ministeri del Govern Espanyol. Aquest fet és inacceptable.
Catalunya ja disposa d’organismes per coordinar tècnicament les actuacions dels cossos policials a Catalunya en el marc de la Junta de Seguretat, i així s’ha informat en la mateixa reunió a Fiscalia.
Els Mossos d’Esquadra han explicat que no poden acceptar que sota el paraigües de la coordinació es pretengui dirigir el cos.
El Major del cos de Mossos d’Esquadra ha expressat la voluntat del cos de no acceptar la coordinació del representant de l’Estat Espanyol.
Demanem molta tranquil·litat a la ciutadania, perquè el cos de Mossos d’Esquadra no renunciarà mai a exercir les competències que li són pròpies.
Switch to mobile version