Autor Economia
5 Setembre 2017 a 10:00

Catalunya ha registrat un augment de l’atur registrat de 10.072 persones

L’ Agost acaba amb 397.385 persones en atur

Josep Ginesta // Imatge cedida per la Generalitat

Josep Ginesta // Imatge cedida per la Generalitat

Catalunya ha registrat un augment de l’atur registrat de 10.072 persones el mes d’agost (+2,6%), el que deixa el nombre de persones en atur en 397.385. En termes interanuals, la baixada de l’atur registrat a Catalunya és de 48.055 persones (-10,8%).
Aquest és el 50è mes consecutiu que l’atur interanual baixa, en concret des de juliol de 2013.
El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social ha baixat en 59.363 (-1,7%), el que implica que ara hi ha 3.294.418 persones afiliades a Catalunya. En termes interanuals, s’ha produït un increment de 119.578 persones, el que significa un augment del 3,77%.
El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha valorat l’augment de l’atur afirmant que “l’augment no és atribuïble a la fin de la temporada turística”, i ha constatat que “la recuperació d’activitat i llocs de treball va acompanyada de patologies del mercat de treball” per acabar dient Revisarem si hi ha hagut empreses que han fet vacances de contractació i de cotització a la Seguretat Social a l’agost” en referencia a empreses que donen de naixa els treballadors a l’agost per tornar-los a contractar al setembre i estalviar així cotitzacions
Switch to mobile version