Autor Societat
13 Agost 2017 a 15:00

Disposarem de més places amb finançament públic en residències i centres de dia

Per a persones grans i persones amb discapacitats

Dolors Bassa residencies gent gran

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada de la directora de Serveis Territorials, Marta Casacuberta, ha presentat l’increment de places amb finançament públic per a persones grans i persones amb discapacitat a la demarcació de Girona.
Bassa ha destacat que pel Departament que encapçalo, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitats encara més. Destinem tots els recursos disponibles a atendre les persones per aquest envelliment digne’. Per això, ha afegit la consellera, ‘des de fa un any, estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic’.
Pel que fa a la demarcació de Girona, el setembre de 2016, hi havia un total de 3.620 places amb finançament públic per a la gent gran (2.850 en residències de gent gran i 770 en centres de dia). Amb aquest increment, hi haurà al setembre de 2017 218 places més per a persones grans (193 per a residències de gent gran i 25 per a centres de dia). Així en total hi haurà a partir del setembre 3.043 places en residències de gent gran i 795 en centres de dia.
Pel que fa a les places per a persones amb discapacitat (servei llar residència, servei de centre de dia ocupacional, servei de centre ocupacional, servei de centre residencial i servei de centre residencial), el setembre de 2016 n’hi havia un total de 1.990, que s’incrementaran en 141, passant a ser 2.131.
I les hores anuals de CDIAP (centre de desenvolupament infantil i atenció precoç) s’augmenten en 743, passant de 129.750 a 130.493.
La consellera Dolors Bassa ha volgut destacar que els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura’.
‘Hem treballat juntament amb el territori per fer una planificació a mig termini, fins l’any 2018. Aquí vull incidir en aquesta feina de planificació i programació que s’ha fet. Només amb un mapa planificat tindrem la visió de futur que sigui realista i que cobreixi les demandes’, ha dit la consellera.
El pressupost total a la demarcació de Girona és de 6 milions d’euros.
A Catalunya, en total s’ha dotat amb finançament públic 3.842 places en l’àmbit de la gent gran i la discapacitat, amb un pressupost de 46,2 milions d’euros.
Switch to mobile version