Autor Economia
19 Juny 2017 a 18:00

Preus de referència del préssec, nectarina i paraguaià

De l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya

La fruita, la millor opció per hidratar-se

La fruita, la millor opció per hidratar-se // Foto: Marta Casas

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació publica en el seu web, des de divendres i setmanalment, els preus de préssec, paraguaià i nectarina obtinguts en base a les informacions facilitades per les principals centrals hortofructícoles, que representen un 80% de la producció de Catalunya. Aquest preus sectorials de referència de l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya per a la fruita de pinyol s’aniran completant en les properes setmanes per tal de donar la màxima informació i transparència al mercat.
La publicació dels preus de referència per a la fruita de pinyol dóna resposta al compromís del Departament d’Agricultura amb el sector per dotar, ja aquesta campanya, de mecanismes que facin més transparent la informació sobre l’evolució dels preus al llarg de tota la cadena.
Per arribar fins aquí, s’ha hagut de fer un llarg camí que ha comportat modificar la llei del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020 per a incorporar els preus dels productes agroalimentaris com a estadístiques d’interès de la Generalitat.  Això els dóna el caràcter d’estadístiques oficials i estableix l’obligatorietat de facilitar dades per part dels operadors. D’altra banda, s’han establert els mecanismes estadístics que garanteixin la fiabilitat del sistema de captació de preus.
Avui es posa en marxa la primera fase d’aquesta nova etapa de l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya, que s’anirà completant en les properes setmanes i fent extensiva als preus de l’avellana, l’ametlla, la poma, la pera i el sector del conill. Un sistema que es consolidarà com a referència a partir d’aquest primer any de funcionament i que de cara a la campanya que ve disposarà d’una aplicació informàtica on-line que permetrà millorar-lo i ampliar-lo.
Els preus es publicaran setmanalment a la pàgina web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a la següent adreça:
Switch to mobile version