Autor Cultura
18 Juny 2017 a 10:00

Nova edició del projecte Kastanya.cat

Per fomentar el català i l’occità a través de la música

kastanya.cat

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i Lleida Televisió impulsen una nova edició del projecte Kastanya.cat amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana i occitana a través de la música i a la vegada promocionar grups musicals que canten en català o occità. L’activitat té la col·laboració de l’Escola de Música L’Intèrpret i la sala Cotton Club de Lleida.
El Kastanya.cat està obert a la participació de músics de qualsevol estil o edat, tant amateurs com amb discos al mercat, i no és competitiu. Tots els temes s’hauran d’interpretar en català o en occità. La inscripció s’ha de fer mitjançant el web llengua.gencat.cat/kastanya.
El projecte té 2 eixos bàsics, el primer consisteix en 7 programes de televisió per donar a conèixer els grups participants i el segon és un gran concert final amb tot els grups participants.
Els programes, d’uns 25 minuts de durada, s’emetran dins de la programació de Lleida Televisió durant els mesos d’octubre i novembre. També seran accessibles a través del web de la cadena. Cada programa se centrarà en 2 o 3 grups, que assajaran amb la tutela d’un músic de primera línia que els farà de mentor.
El concert final tindrà lloc el dia 12 de novembre a la sala Cotton Club de Lleida. Serà un esdeveniment de llarga durada que inclourà les actuacions de tots els grups participants. L’acte s’enregistrarà i s’emetrà posteriorment en diferit.
El desenvolupament del Kastanya.cat es podrà seguir a través del web llengua.gencat.cat/kastanya de la pàgina de Facebook.
A la primera edició del Kastanya.cat, celebrada el 2016, hi van participar 18 formacions provinents de diferents indrets del país, amb propostes musicals que van des del cant coral, cantautors, música tradicional i pop-rock. De totes les formacions, 13 grups van interpretar els seus temes en català i 5, en occità. El concert final va tenir una durada de cinc hores.
Switch to mobile version