Autor Societat
5 Juny 2017 a 10:00

Conveni entre Govern i Fundació Bancària “la Caixa”

Destina 30 milions d’euros a actuacions d’obra social durant el 2017

Junqueras Feiner Govern La Caixa

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social. També han assistit a l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, i el director general de Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró.
Aquesta col·laboració té com a objectiu propiciar actuacions que cobreixin o pal·liïn mancances o necessitats d’interès prioritari per al territori, de la mà d’entitats sense ànim de lucre. La voluntat és contribuir a l’equitat social, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.
Així doncs, en el marc de l’acord, aquest 2017 la Fundació Bancària ”la Caixa” es compromet a destinar fins a 30 milions d’euros a projectes de caràcter social, assistencial, educatiu, cultural, científic i mediambiental. Concretament, es prioritzen iniciatives que responguin a les següents línies d’actuació:
–       fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió
–       afavorir la conciliació i el respir familiar
–       recolzar, mitjançant beques, la formació de personal investigador
–       promoure projectes d’investigació sobre malalties poc comunes
–       restaurar, digitalitzar i difondre documents d’interès històric
–       restauració d’edificis i obres d’art
L’acció impulsada al llarg de 2016 inclou projectes de beques menjador, inserció laboral de persones amb malaltia mental, atenció a nens discapacitats, recerca contra el càncer i recuperació del patrimoni històric, entre d’altres. Això es tradueix en la col·laboració amb entitats com l’Associació Obertament, la Fundació Nexe, la Fundació Futur, la Germandat de Nostra Senyora de la Mercè o Temporada Alta.
També destaca el suport a la recerca duta a terme en centres de referència com l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la Fundació Pasqual Maragall, l’Institut de Salud Global de Barcelona (ISGlobal), l’Institut de Genètica Cardiovascular de Girona o el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Aquesta aposta per la investigació concorda amb un dels objectius primordials del Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa”, que contempla triplicar la inversió en recerca fins assolir els 90 milions d’euros el 2019.
L’aportació de ”la Caixa” a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en els últims 20 anys. Concretament, ha passat dels 7,02 milions d’euros de 1998, primer exercici en què es va desenvolupar l’acord, als 30 milions actuals.
«Sumem dues dècades de suport constant a incomptables entitats i projectes que han contribuït decisivament a la millora de la qualitat de vida dels catalans. A través d’aquesta col·laboració històrica amb la Generalitat, seguirem al costat de persones i organitzacions que treballen per millorar presents i construir futurs», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.
Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha posat en valor la signatura d’aquest conveni com “una prova del compromís” de l’entitat de retornar a la societat part de la seva activitat. “És molt positiu que un any més es renovi aquesta col·laboració entre ambdues institucions, gràcies a la qual podem ajudar a construir plegats un país més equitatiu i contribuir a la igualtat d’oportunitats per al conjunt dels ciutadans”.
Switch to mobile version